Äggen brinner

Så har ännu en dag passerat. Inga nyheter från Shanghai, men Skövde verkar bra!
Har precis tittat på avsnitt 7 (av 10), av den danska srien Brottet. Missade det i söndags och om en halvtimme kommer avsnitt 8. Det här med "Play" har faktiskt gjort det möjigt att se långa serier utan att behöva passa en viss tid en viss dag. Oftast går det bra, men det är trist om det är helt kört för att man prioriterar något annat en gång. Det var det jag gjorde i söndags.
Passar på att elda ljusen nu när mörkret fallit på.
Tjejerna drog till gymmet, barnafadern har varit ute på löptur idag, men jag har vilat och surat.
Satsar på att ta mig dit i morgon och se hur det känns.
 
Hoppas det blåser mindre i morrn', så kanske man kan ta en kopp ute. Hoppas också att jag får tilbaka lite ork. Vad i hela friden kan det vara??

Jag är sur!

Nu har jag bakat brödet!
Det ser helt ok ut.
Jag har bakat mer frökex också.
Annars är jag sur. Eller uppgiven kanske barnen skulle säga.
Deppar över den dåliga träningskänslan torsdag/lördag och jag har därför bestämt mig för att skjuta på dagens pass till i morrn'.
 
Bloggar, bakar, diskar, korsordar...
What else is there?
Blåsigt, så jag har inte varit sugen på att kaffa ute heller.

Randigt och rutigt

Sov mycket bättre i natt och vaknade hyfsat. Dock hade en timme gått åt till tidskorrigering utan att man fick motsvarande sömn. Spelar ganska liten roll när man sover så länge man vill :-)
Tacksam över att småbarnsårens sömnbrist numera är höljd i ett dunkel.
Frukosten, sudokut och FMK är avverkat oh DN's söndagskryss påbörjat.
Apropå det  gav jag mig aldrig på gårdagens lokaltidningskryss. Det där tränandet tar sin tribut på viktiga sysslor uppenbarligen.
Solen försöker erövra luftrummet och isen smälter på uppfarten. På den tiden det var ordentliga vintrar och barnen var små, hjälptes vi ofta åt att "skotta fram våren". Det innebar att jag och hemmavarande barn försökte frilägga uppfarten från is. Varje dag jobbade vi på saken.
Ska strax gå och baka ett brytbröd som jag skulle ha haft igår till påskbuffén, men helt glömde bort i min sömnbristförvirring. Så det får bli idag istället. Det fungerar bra till frukost och kvällsfika oxå :-)

Pass #35

Sov så ruskigt dåligt i natt och kände mig inte särskilt alert i morse.
I hopp om att det berodde mest på sömnbristen drog jag plikttroget till gymmet mitt i dagen.
Bestämde mig för att testa morgondagens tempo för långa passet. Men det gick inte bra. Svetten lackade efter ett par kilometer och jag hade fullt sjå att fullfölja den sträcka som var planen (kort). Därefter var det uppsatt tre korta intervaller. Jag bestämde mig för att testa en super1000-ing i måltempot. Orkade med nöd och näppe en, och körde en till aningen långsammare. Ok, men inte mer.
Och jag som hade satsat på lite nya kläder i dag :-(

Lila tröja och neonrosa sockar, skam den som ger sig.
Men som sagt: inte gick det bättre för det :-(
Vi åt en mindre påskmiddag i lilla familjen och sedan blev det övningskörning till stan för att lämna Bill hos bf.
Nu sitter jag och tittar på Lewis, ett avsnitt jag inte sett tidigare. Andra sover på soffan bredvid.
Osäker på hur jag ska göra med morgndagens pass...

Var är alla fina saker?

Jag är ju inte direkt någon stjärna när det gäller att pynta, men vill ändå att det ska finnas lite signaler om att det är helg. För tre år sedan hittade jag så vackra ljus. Gula med ett vårigt mönster i relief.
I år har jag faktiskt i god tid letat lite överallt för att få tag i lite annorlunda ljus.
Ska det vara gula ljus den här tiden på året kan det i min tillvaro inte vara blockljus-typen, för då får man hålla på att elda fram till advent innan de är avverkade. Det måste vara små ljus som förbrukas med den begränsade eldning som är aktuell den här årstiden. Gult är inte riktigt min bästa färg heller, så den måste gå att ta bort rätt snabbt efter påsk.
 
I brist på fynd fick jag gå på lila blockljus(!), en ny lila vas och lite lila servetter. Det räcker nog ganska precis över helgen. Blockljusen kan jag tänka mig att spara och ta fram i höst igen. Dottern lyckades hitta en äggkartong med 6 små färgade äggljus, så de kan vi också använda. Lila kronljus följde också med hem, samt en rejäl bukett med gula tulpaner.
Nu har jag också strukit några dukar och lagt ut i köket, matrummet och vardagsrummet så att det blir lite helg. Ny krans på ytterdörren.
 
Igår kväll drog brudarna och vi iväg för att se stadens damelitlag i innebandy spela första matchen i semifinalen. Rätt komfortabel seger. Enda nackdelen var att det var så fruktansvärt högt ljud på och nästan hela tiden. Speaker, musik och ljudeffekter till storbildsshowen. Innebandy är ju en popsport, så det ska vara ös och effekter hela tiden. Kul, men rätt ansträngande med så högt ljud. Vi satt också längst ner närmast kortsidan och där hänger ena paret högtalare. Ingen drömarena publikmässigt. Ett av världens bästa innebandylag med sämsta hallen ewwa.
Har nu haft kontakt med alla resenärer (Skövde, fjällen och Shanghai) så då känns det bra. Däremot känns det inte helt bra i kroppen. Har ett kort pass idag och ett riktigt långt i morrn', med reglerat tempo. Inga bra föraningar.

Pass #34

Tyvär  var mina föraningar rätt :-(
Det gick verkligen inte bra. Förra veckan hade jag nästan samma typ av pass ( #30,i samma tempo) och då lyckades jag genomföra det, men inte idag. Pulsen låg också lite för högt tdigt, och det tog lite längre att få ned den efteråt.
Usch så besviken och deppad jag blir.
Nu ser vi på Skelleftå-Linköping, SM.semifinal 1/7.
Skellefteå verkar troliga segrare just nu (15 min kvar).

Löpning - en ren materialsport

Visst måste det väl vara så?
I många år har jag vadat omkring i barnens sponsrade träningskläder (sponsrade både av företag och av mig!), så nu tyckte jag att det var dags för mig med mer än två träningströjor. Dessutom har jag av praktiska skäl nästan alltid hållit mig till svart, men har börjat tröttna på det.
Därför har jag successivt köpt på mig lite mera träningsläder i glada, skrikiga färger. Tröjor och strumpor, för att slippa tvätta stup i ett. Med den ambitiösa träningsplan jag följer blir jag både svettigare och oftare d:o.
Jag vill ha tunna löparstrumpor och hittade häromdagen 3 par för 79:- Den enda nackdelen (i förväg) var att de var låga och jag har en, möjligen ogrundad, motvilja mot sådana. Jag tycker nog att de är lite osnygga oxå.
Men för det priset kunde jag testa och ifall jag inte trivdes med dom sponsra döttrarna med var sitt par (igen!).
Den här färgen var bra, passar till en av mina tröjor och till skorna. Dessa testade jag igår kväll, och blev inte negativt överraskad. Under dock hur de neonrosa ska gå att matcha?
Det är kanske inte enbart snobbigt att matcha, eftersom det underlättar tvättandet också.
Nu ska jag strax dra till gymmet för ett tempopass.
Huga, vad jag gruvar!

Nu drar jag!

Påsk på jobbet!
 
 
 
 
 

Pass #33

Ljuvlig syn!
Mellanlångt pass med efterföljande intervaller.
Tycker att km-tiden borde börja bli lägre nu, är ju mitt i träningsplanen. Pass 33 av 60.
Men det känns fortfarande rätt jobbigt när det går lite fortare över en längre sträcka.
I morrn blir ett sådant test, 15 s långsammare per km än måltempot.
 
Igår kväll träffades kvarvarande Bönor.
Bra gäng att ha tillgång till, även om en fattas oss.
Vi satt kvar länge och hann med både det ena och det andra. En fråga var om vi skulle ta in någon ny. Men det skulle vara svårt både för oss och den nya, i en grupp som delat så mycket under så många år.

En dag försvann

Jag har tappat en dag idag.
Insåg att mitt telefonskvaller hade halkat efter i tiden:
Nu är ordningen återställd, men en dag gick förlorad, eller.....?!
Mina grå verkar ha "gone fishing", för nu är jag så splittrad.
Hittar påbörjade/oavslutade grejjer både här och där.
På den positiva sidan: solen skiner och blomman har repat sig efter sistlidna torka.
Påsken närmar sig och barnen sprids över världen.
Jag har ju med emfas sagt ifrån att jag inte accepterar utflykter längre än tre mil, men det verkar inte som att de tänker bry sig?!

Personligt rekord

???


Oväntat

Ibland överraskar jag mig själv.
I morrn' ska Bönorna träffas igen och det känns underligt. En fattas oss.
Eftersom det är flera år sedan vi kunnat förlägga träffarna hos mig försöker jag bidra med fikabröd emellanåt.
Så nu frågade jag morgondagens värdinna GodaVännen om hon ville smaka den vita kladdkakan som Bill rekonstruerade efter att ha smakat den på ett kafe i stan.
Jo det kunde hon tänka sig. Lämpligt att göra den idag då.
Eftersom värdinnan inte tål hallon så bra, la jag hallon bara på halva.
Som alltid, med kladdkakor, är man nervös för graden av kladdighet. Men, som alltid, är det bara att avvakta ätningen.
Så nu har jag bakat två dagar i rad. Var det inte likadant nyss? Jopp, i februari. Men då var det matbröd. I grund och botten gillar jag ju att baka, även livshållningen inte riktigt uppmuntrar till det. Familjen uppskattar, så det är roligt att anstränga sig lite.

Det bullas upp

Bagardottern Bill har ett längre tag pratat om bullar med vaniljfyllning, istället för kanel. Det har stupat på lite olika anledningar, men det kom på tal igen i morse när jag hade hämtat från 18-årsfestligheterna.
Så jag erbjöd mig att hjälpa till.
Bill verkade dock en aning tagen av festiviteterna och småslumrade när jag började med degen.
Hon kom upp för att provsmaka på fyllningen och när jag bakat ut, var det dags att skjutsa den vårdande dottern till stan. Så Bill skulle sköta gräddningen. När jag kom tillbaka hade småbullarna gräddats på 150 grader. Den något trötta tankeverksamheten trodde att jag förvalt gradtal på ugnen, som för ovanligheetns skull inte stod på 0. Jag försöker att alltid sätta den på noll när jag är klar, för att tvingas ställa in rätt gradtal när jag ska använda den nästa gång. Nåja, bullarna blev lämpligt nog vaniljvita och enligt utsago gräddade. På slutet hade jag satt lite bullämnen i en ringform för att ha till påsk. Den fick lite mer värme på sig och blev lite brunare.
 
Nu är Poirot slut och det är dags att blaska av sig innan jag stupar i säng.

Pass #31

 Idag var det ett kort, långsamt pass med efterföljande intervaller. Men jag försöker att inte springa alltför långsamt, eftersom jag behöver komma upp i fart. Gjorde 10 intervaller istället för det angiva antalet (3).
Nu börjar intervallerna kännas mycket enklare, dvs. farten är inte lika oroande. I början av träningsplanen var jag rädd att trilla och höll därför i mig :-) Nu kan jag genomföra dem utan samma oro.
 Nu tittar jag på Poirot.
Funderar på om jag ska ta ut någon ledig dag i veckan...
 

Är det vår nu?

Ja, idag kändes det lite mer troligt :-)
Påsken närmar sig och jag har börjat fundera lite på dekorationer.
För-påskade lite med tulpaner.
Idag har vi mest transportuppdrag, hämtat brudarna i stan (efter 18-årsfirningen), dottern skjutsades hem (efter avslutat helgarbete i vårdsvängen), sonen iväg till stan (lagarbete, men han fick ta bilen själv).
Träningspass efter middagen, men idag ett betydligt enklare. Skönt eftersom kroppen är lite sore idag :-)
Middag blir ugnsstekt kyckling i teriakysås. Ska börja med det nu, så jag hinner äta och träna innan min följetong börjar (Brottet 21.00 på SVT1).
I am a busy bee (NOT)!

Pass #32

Bestämde mig för att testa det långa passets tempo, och om det kändes bra ta det idag istället för i morrn'.
Och det var ok. Så nu har jag sprungit 12.8km, på löpband. Gissa om man tycker att tiden går långsamt. Tittade på damernas hockeyfinal en del av tiden.
Nu är det bara sonen och jag hemma, så vi latar oss beträffande middagslagningen och tinar en bytta från frysen.
Sedan ska jag helfartsdega, tycker jag har gjort rätt för det.  Hoppas det finns något degningsbart att vila ögonen på. Damsög och torkade golv innan jag drog till gymmet.

Understimulerad?

Dagens sudoku i lokaltidningen var snabbt avverkad. Kaffet är uppdrucket. Huset är nästan tomt.
Har ett par saker jag borde fixa. Plantera om lite blommor t.ex.
Varför känns det så otroligt motigt? Jag uppskattar ju att Saint Pauliorna blommar rikligt framöver, vilket de inte gör med den magra jord de har nu. Ingen tillväxt heller. Undrar om jag planterade om dem för ett år sedan?
Annars är det ett pass på löpbandet (kort med intervaller), kanske byta sänglinne, fundera lite på middagen (som jag ser ut att bli helt ensam på?!).
Dammsuga skulle inte vara helt fel och då skulle det vara fräscht med lite golvtorkning oxå.
En del tänker bara på att roa sig.
Bill&Bull är i stan för att fira sin kompis som fyller 18. Väldigt ambitiöst måste jag säga. De har bl.a. gjort en Piñata!
Visserligen ligger jag ruggigt efter med xen, men det känns inte som att jag vill ägna all tid till det heller. Med hjälp av x-dottern fixade jag DN's söndagsx från 10/3 och lyckades på egen hand komma en bra bit på 17/3. I morrn' kommer det ett nytt.
Vilka bekymmer.
Nu ska jag ta mig upp ur soffan och låtsas att jag är effektiv.
Dagen har ju börjat ovanligt lördagstidigt.

Kan det bli för mycket av det goda?

Ledig dag == kaffe och tidsslösning.
Det finns ett talesätt: det bästa man har sätter man på bordet. OK, vad har jag på bordet?
Fortsätter att leka lite med bildeffekter. Jag förstår egentligen inte riktigt varför det här intresserar mig, för jag gör det inte på något systematiskt sätt, jag bara applicerar och kombinerar effekter. Här har jag lagt bilder ovanpå varandra.
Minns heller inte efteråt hur jag fick till en viss effekt, så det är svårt att återupprepa.
Känner mig lite mör efter gårdagens löppass, men det kan väl vara på sin plats. Jag är fortfarande förvånad att jag tog mig igenom. Orken handlar bara om det mentala tyvärr.

Mutor funkar på mig!

Innan jag drog till gymmet snodde jag ihop en plåt med frökex. Man måste ju ha något att se fram emot medan man stönar på löpbandet.
De fick stå i eftervärmen och torka medan jag var borta.
Nu har jag ätit några med smör och ost, druckit rött te och slappat med datorn framför TV'n en stund. Avslutar med The mentalist.
Ledig dag i morrn' :-)

Pass #30

Idag var det dags för my first tempo run, 25 minuter i ett tempo som börjar närma sig målhastigheten.
Före och efter har man så klart långsam löpning.
Kändes rätt motigt när jag började, men med ett visst förhandlande var 5:e minut så genomförde jag hela passet. Visserligen i det övre delen av det angivna tempot men OK för det.
RunKeeper försöker muntra upp en, i går dök följande upp:
(borde dyka upp en idag oxå)
Känns bra att vara igång och de kommande två passen är helt ok. Kort med intervaller på lördag och ett riktigt långt långsamt på söndag.

Pass #29 - tre veckor senare

Jaha, då har jag startat om med vecka 8 igen och ligger nu 3 veckor efter i planen. Undrar hur det går för mina classmates? Kan man bli underkänd tro? I alla fall kändes det bättre än väntat (när sa jag det sist?).
(mina två sista frökex gick åt efter träningen, dags att baka mer!)
Dagen har varit ungefär som väntat, mest stvl, med en liten avvikning för utvecklingssamtal med Bill.
När sista samtalet var överstökat, var det dags att ta en möbelshoppingtur med den nyblivna 22-åringen. Min tanke var att hon skulle får en hylla att ställa mellan köket och rummet, så det blev 4 extrastolar. Smart va'?!
Jobwise är det samma i morrn', bokade samtal, informationsträff för program och ett utvecklingssamtal.
 
Träningswise är det ett lite mer utmanande pass i morgon kväll.
Känns inte helt hopplöst.
Nu snabbdusch och kojjen.
 

Ibland bli man sur

Har en irritation på jobbet. Helt plötsligt har vi ett arrangemang dumpat i knäna på oss.
"Vi" har bjudit in gymnasietjejer, men har först idag fått något grepp om vad vi förväntas göra. Evenemanget ska gå av stapeln i morgon kväll klockan 19, men det har vi inte heller fått välja. Allt var affischerat innan vi kom in i bilden, i alla fall vad gäller planeringen (helt ärligt tror jag inte det kommer en kotte :-(  ).
I morrn' har vi bemärkelsedag, någon fyller 22 år. Pannkakorna var visst inte att tänka på (fast det var det som stod på matsedeln?) Bill och jag planerade och drog iväg till kåmpe.
Inte så enkelt att fixa någon rolig mat när alla anländer hem samtidigt och jag själv dessutom bara vänder för att fixa det där kvällsevenemanget.
En eller ett par nya inslag på middagsbordet blir det i alla fall tror jag.
Nu sitter jag och försöker dega, men finns det något att fördriva tiden med?? Nähej!
Har gjort en megakopp med rött te.
 
Många stvl-ärenden i morrn'. Det börjar vara den tiden på året.
Avslutar kvällen med att blogga, byta några fb-ord med GodaVännen och slötitta på TV.
 
Helt plötsligt dök Vicar of Dibley upp :-)

Pass #29-1

Jodå jag tog en promenad i vårsolen, raka spåret till gymmet.
Hade tänkt köra lite hårdare idag bara för att se hur det kändes.
Blev rejält trött, men måste kolla hur jag gjorde igår innan jag kan bedöma. Just nu minns jag ingenting :-(
(Update: jo det gick snabbare än igår. Då sprang jag visserligen snabbare tempo, men bara sista 2*500m)
Under tiden passade jag på att se/lyssna på Tomas Sjödin i När livet vänder. Har börjat uppskatta att lyssna på något intressant istället för musik när jag nöter löpbandet. Det var ganska glest, så det var bara att välja plats.
Den där eländiga solen sken in så att displayerna blev svårlästa, fick ta det löpband som låg i skugga :-) Precis samma problem som man får med skärmar (dator & telefon t.ex.) när solen är alltför intensiv. Promenadbilden ovan tog jag utan att veta vad som faktiskt kom med. Omöjligt att se något, men det blev rätt ok.

Inte bara dåligt att vara (lite) sjuk

Jag har ju varit lite opigg ett tag, men har orkat stöka på sådär lagom. Känner mig rätt tillfreds med att ha brottat ner högarna i stället-som-inte-får-nämnas-vid-namn.
 Man hinner vänta ut lakanstork, specialtvättar, plantorkning o.dyl.
IBbrudarna blev försenade på hemresan pga. att en av killarna i herrlaget bröt en arm, så de avvakrtade med hemresan för att se vad som hände med honom. Efter ca en timme bestämdes att han skulle vara kvar, så bussresan kunde påbörjas. Eftersom beräknad ankomsttid då blev ca 03, bestämde barnafadern och jag att vi skulle placera barnvagnen i stan. Målvakten i laget bor nära oss och vi har tillhandahållit bli tidigare, så det kändes okomplicerat. Bara att parkera och gömma en nyckel. Verkar ha fungerat bra för tjejerna var på plats i sina sängar i morse.
 
Nu skiner solen, så det kanske är dags för en promenad i dag igen. Ska bara ta hand om en lakanshängning först.

Hälsning till Anders!

 
 
Nu kör vi!

Pass #29-2

Nu har jag vilat i två veckor och idag för första gången hade jag ingen huvudvärkskänsla, så jag bestämde mig för en promenad i det fina vädret.
Raka spåret till gymmet.
Hade ingen ambition att göra något jobbigt så jag satte igång i en lagom takt och försökte hålla koll på pulsen. Tycker att det kändes rätt ok. Sprang lite snabbare sista kilometern och det var också helt ok. Inte alls som den där förfärliga söndagen för 14 dagar sedan.
Väldigt ok är det när man ska jogga ner också!
Så nu hoppas jag att jag kan börja om träningsplanen till veckan, tänker backa en vecka och hoppas att det räcker för att komma in i tempot igen.

Oväntat!

Bara barnafadern och jag hemma en fredag kväll. Vad hittar man då på?
Jo, vi drog in till stan och tittade på en match i första omgången av elitseriens kvartsfinaler. Hemmalaget förlorade tyvärr med uddamålet. Pratade med Bill som satt på en buss på väg till Mora för sista seriematchen.
Sedan drog vi hemöver och tittade på en film vi faktiskt inte sett tidigare (!): City by the beach. Ovanligt lite happy ending.
Nu slötittar jag en stund innan det är dags att kojja.

Fest!

Eftersom jag konferensat i två dagar och hade en del material att producera inför nästa veckas informationsträff (onsdag), så kändes min lediga dag i farozonen. Därför satt jag kvar på jobbet i går kväll och gjorde färdigt allt.
Psykbryt fick jag förstås över det eländiga verktyget. Det besvärligaste är att man inte på något enkelt sätt kan kopiera saker. Och allra värst i den svängen är kanske tabeller, med länkar. Som av en händelse har jag massor av tabeller. Ett sätt är att gå in i den råa XML-versionen, men det är inte riktigt meningen, så ibland krånglar det där när man ska spara det man gjort. Trötthet och ovana gjorde att jag klantade mig och tappade merparten av de ändringar jag gjort i en jättetabell. Tur det bara var jag i min korridor! Sedan tog det 10 minuter att bemästra motviljan och jag-vägrar-attityden, för att börja om. Men till sist så... Så därför är jag ledig idag.
Dagen har börjat på det där ideala ledig-dag-sättet. Sov ut, men hann ändå säga hej till Bill&Bull innan de åkte till skolan. De kommer inte hem i eftermiddag för de ska till Mora för at spela den sista serimatchen. Därefter långsam frukost och sedan bonusen: sudokut och Dagens anagram i lokalblaskan. Passar perfekt till FMK.
Associationerna visar tydligt på min sinnesstämning. Klart att högtid betyder siesta!
Nähä?!
Fiesta skulle det visst bli.
Jaja, idag har jag (som vanligt) väldigt lite planer.
Ska jag testa att ringa VC kanske??!
Nu har jag avhållit mig från ansträngningar i snart två veckor, men känner mig fortfarande inte ok.
Va' äre'?!
 

Japp, då kör vi!

Konferansat i två dagar.
Som oftast är den omedelbara känslan Slöseri med tid, men efter ett tag inser man att ett par intressanta idéer har fastnat.
Har tänkt sitta kvar en stund för att försöka beta av så jag kan vara ledig i morrn (som planerat). Tyvärr innebär det att jag måste ge mig in i hjärthotet IG.

Allt är fruset?

Den här bloggsajten verkar ha allvarliga problem tycker jag det verkar som. Väldigt svårt bara att ladda om sidor. Kommer det att gå att ladda upp bilder??
 
Nja här händer det inte mycket...

Jo, helt plötsligt lyckades det??!
 
För ett par dagar sedan upptäckte jag att det brusade omotiverat i rören nere i stället-som-inte-får-nämnas-vid-namn.
 
Ånej, vi hade glömt stänga vattnet till utekranen i höstas.
Jag skruvade allt jag kunde, men starkare personer måste till.
 
Kom på att jag behövde baka nya frökex, eftersom de är riktigt bra att ha i skafferiet. T.ex. om middagen behöver kompletteras, eller till kvällsteet.
Hittade inte mina pumpakärnor, så det fick bli melonkärnor igen.
Nu rutade jag upp plattan innan jag satte in den i ugnen.
Verkar ha fungerat bra. Behövde inte olja papperet heller?! Glömde och det blev helt ok ändå. Kanske för att varje bit var så liten och papperet inte drogs ihop så mycket.
Annars händer det inte mycket. Försöker titta lite på den presentation jag ska göra med en kollega i morrn'.
Känner mig lite osäker på vart vi vill med den. Vi har mycket att prata om, men kanske inte en helt klar linje.
 
Men i vanlig ordning är det stora problemet just nu att jag inte känner mig riktigt ok.
Ska jag behöva försöka kontaka och få hjälp av VC?!
Inte kul.

Vicket misstag!

Var en sväng till matkällaren och fick ögonen på några kvarglömda julgottor.
En påse skumtomtar som blivit stenhårda och en chokladkartong som Barnafadern fick i julklapp av jobbet. Baserat på tidigare erfarenheter hade vi antagit att  kvaliteten på chokladen inte var top notch och därför aldrig öppnat den. Efter 2.5 månad var det inte troligt att den var till sin fördel heller. Men för skams skull bestämde jag mig att kontrollera om något fortfarande var ätbart. Skalade av julpapperet och förvånades över den eleganta kartongen.
Men nu fick vi verkligen skämmas, detta är vad som låg i "chokladasken":
Tänk om jag bara hade slängt den?!
Semesterveckan närmar sig sitt slut och det jag måste fråga mig då är: är jag frisk? Tyvärr kan jag inte svarat odelat ja på den frågan. Vet inte hur jag ska göra.
Testar att åka på jobbet som vanligt och sedan Bönorna på kvällen.
Det som bekymrar mig mest är träningen. Ska jag testa igen på tisdag?

februari 2013


januari 2013


december 2012


november 2012


Ett ljus har slocknat!

Kände mig inte sämre i morse, så jag bestämde mig för att göra mig i ordning för begravningen.
Tungt!
Det blir så påtagligt att ett ljus har slocknat.
 
Under minnesstunden får jag ett sms från Bill: har vi entréen idag??
Jomennvisst! Jag visste det men hade helt glömt det :-/
Bara att skippa kaffet, tacka för mig och störta mot hallen.
Nu brukar det ju inte vara några stora anstormningar av åskådare, speciellt inte betalande eftersom de flesta fansen har säsongskort.
Familjebidragen gjorde finfin insats.
 
Laget förlorade matchen med 1-7, mot serietvåan.
Hur som helst var div1-kontraktet säkrat redan innan matchen, så kniven var inte på strupen.
Väl hemma var det dags för efter-matchen-tacos, vilket blivit en allt fastare regel ju längre säsongen lidit. Nu har de bara en match kvar.

8 mars!

Internationella kvinnodagen!
Föranleder tyvärr inga särskilda insatser/åtgärder från min sida :-(
Jo, jag kan protestera lite mot en app som dök upp i Ruzzle: Campus Life.
Det visar sig att det går ut på att skapa ett sorority house, dvs. en klubb med handplockade medlemmar genom att :
  • recruit the coolest girls on campus
  • throw awesome parties
  • date the cutest boyfriends
  • get the hottest clothes
Känns väldigt amerikanskt och inte särskilt seriöst. Mycket blir bara yta.
Semester även idag. Ingen särskild förändring i måendet, TYVÄRR! Om man inte blir sämre vill man bli bättre. I morrn' ska jag förhoppningvis vara såpass att jag kan ta mig till Bönans begravning. Får väl hålla mig ifrån andra i den mån det går, vet ju inte om jag smittar och i så fall vad?!
Lite senare på eftermiddagen, har brudarna sin sista hemmamatch i innebandy. Den vill jag gärna se.
Idag har jag småstökat. Dammsugit och blaskat av några golv. Varit ni-vet-var, städat där också. Man behöver fixa lite så att inte all tid bara känns bortkastad och en enda lång väntan på att bli frisk. Nu när jag blir frisk så är det i alla fall inte en katastrof runt omkring mig. Finns massor med andra saker som är ogjorda: putsa fönster (så man ser ut), lägga upp gardiner (verkar ta flera år).

Det händer saker!

En fördel med att bara vara småsjuk är att man i lite lagom takt ändå kan beta av högar.
Självklart tar man bara saker man orkar!
Och det ger effekt!
Det är skönt att kunna börja jobba igen och veta att det inte svämmar över stället-som-inte-får-nämnas-vid-namn. Sånt som torkar långsamt gör ju att det blir ett behagligt tempo för en småhängig person.
Snart slut på det blå-vita uppdraget:
Iofs har jag påbörjat ett annat blå-vitt arbete:
Men det är en ren slump och beror på att jag hittade en så fin färg på garn på kåmpe.
Lite finlandsvarning??
Borde eg. ha grönt som passar till porslinet, men jag gillar inte grönt :-(
 
Bill&Bull sitter och knappar in en massa enkätsvar för min räkning, hehe. Jag har mutat dom med något tekniskt arvode. Dels är de två, en läser och en skriver och dels skriver de mycket snabbare än jag gör.

Ständigt har man fel!

I brist på annat (ork t.ex.) löser jag en del gamla och nya korsord.
Idag var jag tvungen att slå upp ett ord i B&B-krysset.
Men kommer jag att komma ihåg detta??
Förmodligen inte!
Om någon månad ska vi ut och raska ihop löven! Ok.
Plusgrader, blåsigt och sol ute == vår??
Jag vill bli frisk. NU!
Nu ska jag i alla fall fixa mat till IB-spelarna, som har DM-match mot elitserielaget 18.00.

Ljusen är släckta

Dagsljus får duga.
Gillar verkligen mina snöbollsljus som jag fick av Bill&Bull i julklapp (de vet min faiblesse för fina ljus). Nu när de brunit ner en bit blir själva snölagret på utsidan kvar och det ser så läckert ut.
Nu har jag tagit ut semester! den här veckan.
Har FÖR många dagar sparade, så jag tar ut och får mer lön istället för att sjukskriva mig och få mindre lön. Fiffigt va'?! Knäppt system!
Pratar med GodaVännen på fb-chatten. Hon kämpar på med reseförberedelser trots mycket biverkningsproblem. Åker på pärlresa i morrn och passar på att träffa dottern samtidigt. Beundransvärt energiskt!
Själv är jag fortsatt hängig och sonen kom hem från jobbet igår kväll med hög feber, så något skumt är det med sjukerierna.  Förra vändan friskskrev jag mig själv 19/2, fortfarande med rätt mycket slem i systemet men piggare. Hoppas jag slipper bli lika dålig den här gången.
Men träningsplanen skiter sig igen :-(
Annars klarar sig det mesta utan mig.
Kanske trist för sportlovarna att ha mig drällande runt hemma på dagarna, jag vet ju hur det är för mig med mina lediga dagar. Man känner sig mindre ledig om andra också är hemma.

Hängigverksamhet

Idag har jag mest vilat (och matat kompisen).
Sedan kom jag på att jag skulle passa på att titta på Uppdarg gransknings reportage Män som näthatar kvinnor.
Helt otroligt hur lite ansvar man tycks behöva ta för vad man säger i VR.
En sak som slår mig är att det verkar helt ointressant för hatarna att gå in i en diskussion om sakfrågan!!
H&M gör ett extremt slätt intryck. De kunde ha satt tonen i diskussionen istället för att i efterhand ta bort det värsta. Kvinnorna som medverkade är värda all respekt, dels för att de medverkar men kanske i ännu  högre utsträckning att de tar upp frågan kring demokrati och yttrandefrihet och journalister skräms till tystnad.
Nu sitter jag och tittar på SVTs Min sanning: Inga-Britt Ahlenius. Intressant med starka kvinnor som orkar.
Ljus i mörkret.
Hon har varit en nagel i ögat på Regeringen (Riksrevisionsverket), EU och FN. Revision och granskning av ekonomi, verksamhet och beteenden. IMPONERANDE!!! Mrs Fearless.
Sedan ska jag se sista avsnittet av House, som nu tar slut efter åtta säsonger.

Hemma, men inte ledig

Är hemma även idag.
Inte riktigt sjuk, men inte riktigt frisk heller.
Försöker fixa med lite småsaker, men blir svettig och slut av det mesta.
Funderar på att ta ut lite semester.
I mitt hemmakontor (se ovan) försöker jag att åtminstone hålla efter mailen. Har fått en handledningsfråga som jag nog ska titta på idag. Problemet är att det snart är jag som har löst uppgiften :-( Tror inte den uppfyller kraven ännu heller.
Kompisen i stället-som-inte-får-nämnas-vid-namn jobbar i alla fall tappert och verkar inte bli svettig för det.
Skolbarnen har sportlov och njuter av det. Skönt för dom, som normalt har en hektisk tillvaro. IB-säsongen är snart slut nu, bara två matcher kvar i serien.
Sedan vet jag inte vad som händer.
Antar att jag inte ska tvätta dessa matchställ mer.

Stökar

Vad gör man när man är halvhängig?
Stökar på med småsaker som verkar genomförbara.
Stället-som-inte-får-nämnas-vid-namn har ju alltid potential vad gäller arbetsinsatser. Bloggar, löser korsord.
Hade inga frökex, men orkade inte med den långsamma varianten, så jag testade ett snabbare med ägg som bindemedel. OK, men inte riktigt lika goda.
 
I vanlig ordning på måndagar blir det bara föräldrarna till middag. Vissa jobbar och andra tränar, sportlovet till trots.
Jag är så less på att laga mat. Less på att alltid behöva handla. Inga idéer, ingen ork.

Jag är sur!

Efter gårdagens flopp på gymmet deppar jag, känner mig inte helt frisk och vet inte hur det blir med träningsplanen nu.
Ska jag backa och börja om med någon redan bortgjord vecka kanske?Jag kan ju knappast gå på som om inget hade hänt. Kanske måste göra ett riktigt uppehåll igen, och det gagnar inte direkt formen för att fortsätta i ett allt högre tempo.
Helt plötsligt blev det vinter igen.
Fast eg. är det kanske mer konstigt att det var inte-vinter ett tag.
Jag gillar snö, men det ska inte smälta-frysa-snöa-smälta-frysa-snöa hela tiden.
Snön ska komma i advent, ligga kvar och gärna pudras på med nysnö lite nu och då. Sedan ska det bli varmt i slutet av mars och töa i april. Hur svårt kan det va'?
 
Valde att stanna hemma idag för att förhoppningsvis kväva ev. problem i sin linda. Ska eg. träffa Bönorna i kväll, men det kanske inte heller är så lämpligt :-(
 

Pass #31 eftersom pass #28 failade!

Så drog jag iväg till gymet för stora styrkepröven.
Men det blev fetfail. Insåg nästan direkt att detta inte skulle gå. Under den "långsamma" inledningen låg pulsen för högt och benen var trötta redan från start. Så då får jag kalla det för ett annat pass. Försökte med 8 minutersintervall i det högre tempot, men orkade inte det heller.
Jättedeppad lufsade jag hem igen.
Såg Johan Olsson vinna guld efter en bragdinsats på VM's femmil. Körde ensam i drygt 3 mil. Imponerande. Kusin Curt dök också upp i TV :-) och Anna och Molly såklart.
Sedan var det innebandy mot seriens nästjumbo. Efter en darrig inledning vann mitt lag med 10-2.
Familjepoäng också.
Nu känner jag mig hängig, vad händer med träningsplanen nu?

Pass #27

Medellångt pass med efterföljande intervaller.
 
Köpte en ny träningströja, jobbigt att gå runt på bara två.
Hittade en som matchade skorna, så jag tog den trots att jag eg. inte är så förtjust i turkos.
Men nu gruvar jag seriöst för morgondagens pass. Brudarna har match på em, så det får nog bli ett förmiddagspass :-(
Jaja, då blir det bortgjort. Fördelen är att då stör det inte säsongspremiären för Lewis & Hathaway.

Julrester

Fortfarande dyker de upp, barren.
Städning har väl aldrig varit min bästa gren :-(
(undrar vilken som ÄR min bästa gren??)
Idag blir det i alla fall en del verksamhet i stället-som-inte-får-nämnas-vid-namn.

Det ljusnar

Ledig dag!
Har sovit det jag vill, frukostat så länge jag vill, druckit kaffe i tystnaden, löst färdigt lördagens (!) sudoku och funderar på vad nästa insats kan tänkas bli.
Jag har verkligen tappat farten vad gäller korsord. SöndagsXet ligger fortfarande bara påbörjat på bordet. Har kastat flera lördagsdito :-(
 Det känns otroligt smart att träningsplanen alltid har en vilodag på fredag. Det innebär att jag i stort sett aldrig behöver träna på min lediga dag. Då blir den ledigare :-)
Har lite muskelkänningar efter igår, men ändå hyfsat återhämtad.

RSS 2.0