Nu blev det mörkare

Regn, regn, regn! Fast jag vill ha SNÖ, SNÖ, SNÖ!!!!!
Vaccin då, vill jag ha det?


Det blir ljusare

Nu kommer den "ljusa" årstiden, dvs. när vi mer än dubblerar belysningen både ute och inne. Trots att det inte ligger någon snö är det ändå trevligare med all belysning.
Städade lite mer i går, strök och hängde upp gardiner.
Fick hjälp av yngsta dottern att göra i ordning den traditionella adventsgruppen till min mamma. I år följde jag tipsen från svt's blomtant och körde helt på vitt. Hade dock inget nytt crepe-papper att sätta i korgen (inte ute i så god tid med planeringen..), så det korg-röda fick vara kvar.  Av någon anledning letar sig den hjärtformade korgen alltid hem till mig ett tag innan 1:a advent??!


Lite framåt

Gnetar på med Didaktik-uppsatsen. Har t.o.m. skrivit ett mail till kursansvarig i ärendet.
Jag är en sån där student som kursansvariga får magsår av :-( Lämnar inte in i tid, vill ha specialare, "har jag gjort så det räcker nu...?", osv.
Det har hur som helst inte varit helt bortkastat eftersom jag ändå fått veta en del som jag inte visste förut, även om jag inte kan hålla isär vem som står för vad.


Kvällsaktivitet

Tja, bäst att bara göra - inte fundera om man orkar eller inte...


Goda vännen är inlagd igen pga. för dåligt... allting! Men nu får hon dropp för att avhjälpa så mycket som möjligt, alltid något mitt i eländet. Hoppas hon kvicknar till och kan åka hem i morrn'.

Sakta och osäkert

Min träning alltså.
Fick chansen att dra tidigt i morse och man ska ju ändå duscha så, - jag drog.
Eftersom det varit så dåligt ställt med träningen ett tag så känns det supertungt mentalt att ställa sig på löpbandet. Hur mycket bättre är det inte att få vara utomhus. Vädret kan jag ta, men inte mörkret. Helgerna har så många uppdrag så det är för det mesta näst intill omöjligt att göra tid för löpturer då :-(

Var iväg på träff med brudarna igår kväll. Goda vännen som försöker uthärda cytostatika-behandlingen och liggger med dropp på dagarna för attt överleva biverkningarna, goda vännen2 som alltid är klok och bromsar lite med mycket sunt förnuft. Goda vännen 3 orkade inte delta igår tyvärr, det oroar alltid!
Det Goda Samtalet är livsviktig. Allt vi delat och delar knyter oss samman och ger tröst i att andra tänker på en när man själv inte orkar. Glädjen delar vi oxå!!

Apropå didkatikupppsatsen: fattar inte riktigt vad jag själv skrivit, måste läsa en del artiklar för att känna igen mig. Snacka om dubbelarbete bara för att jag inte gjorde färdigt i våras. Vet inte ens om det ger nåt poäng-resultat i slutändan. Men nu ska det in...
På plussidan: drog in ettt stipendium i går från studentkåren!! Inte så stort (10.000:-), men det räcker till en del utrustning och ger lite resebidrag.
Begripligt??


Snart tänds det första ljuset

Jag gillar verkligen Advent. Speciellt 1:a. För att det ska infinna sig lite helgkänsla vill jag ha pepparkakkor och saffransbröd att fika på söndag eftermiddag.
Som traditionen bjuder ska vi baka pepparkakor på lördag och för att om möjligt hinna röja lite i vardagsrummet (inkl. byta gardiner) så slog jag till och bakade saffransbröd i går kväll. Inte tänka efter bara sätta igång så hinner man inte ångra sig. Hade förstås inga russin vilket var synd för lussekatterna, men får gå ändå.

(Smög med dokumentationen på att att förarprovet är godkänt och att körkortet är bärgat)

Har nu försökt planera lite för intervjuerna OCH, till min egen stora förvåning, tait fram den eländiga didaktik-uppsatsen. Kanske om jag fixar lite så kan jag skicka den och få lite feedback på vad som saknas... Skulle vara bra att dra in några poäng där med tanke på att jag lagt ner rätt mycket tid på att läsa redan.


Körkort bärgat!

Man blir faktiskt lite rörd över lyckan hos den nya körkortsinnehavaren.
Fast jag visste att du skulle klara det!!!!


Liver rusar vidare - första ungen lämar boet

Vilket man vill det eller ej...
Tajmade vädret och lyckades hinna ut och räfsa undan en hel del löv (och äpplen). Det blir så mycket trevligare till våren då. Tog det i två etapper, lördag och söndag. På det sättet hann jag och blev inte så ledbruten :-)

F.ö. har helgen gått åt till transporter och IB-matcher.
Dessutom har vi nog nu definitivt ett barn som flyttat hemifrån. Kommer att kännas konstigt när det går upp för en att det faktiskt inte bara är tillfälligt.

Har varit hos naprapaten igen (inte billigt det där!) Men det verkar ha en viss påverkan, så då kanske det är ok....?
(där rök nog nya skidor dock :-( )
Jobbwise: fick faktiskt till LaTeX-problemen från förra veckan så nu genereras i alla fall en korrekt pdf-fil. Nu är det bara innehållet som ska fixas.
Nu blir det kaffe - och sedan fundera på hur man får tag i intervjuoffer.

Snart är det ju dags igen

Har varit och bunkrat lite material, så att jag kan fixa lite när jag slöar, t.ex. när man skjutsar till Ib-match och har någon timme att slå ihjäl i en tråkig hall utan öppen servering (inte ens kaffe mao).


Mörkt

Både ute och inne.

Detta är i sanning en rätt jobbig period...

Försöker få någon rättsida på  "%€/&%\¶‰¶¢¥¢”‰\€/%€%€%/%"-LaTeX! Det som blir rätt i ena stunden är helt plötsligt fullständigt skrunchat??! Ska det behöva vara så svårt att göra ett verktyg som faktiskt hjälper till? I går satt jag i flera timmar utan att hitta vad som kunde vara felet. Vet inte om jag ska lägga mer tid på detta just nu. Jag blir så otroligt irriterad och arg!

 

 

 

Bara Badness överallt...

 

 

 

Min bästa gissning just nu är att det en "måsvinge" ({}) som är fel någonstans men jag kan verkligen inte hitta var.

 

 

 

 

 

Nåja, på familjesidan är det som vanligt hektiskt på helgerna (kanske börjar bli i mesta laget även för de ambitiösa?). 4 IB-matcher, handbolls-söndag & länslagsuttagning...


Innebandy för hela slanten

Det är mycket just nu...
Tyvärr förlorade laget med uddamålet, men familjebidragen behöver inte skämmas. Bra jobbat, jag tror det kommer mera....
Tycker att etablerade spelare som inte anstränger sig ska bänkas!! Bra med konkurrens och boost för de yngre att få förtroende.


Rörigt i huvudet

Försöker få något gjort för att stilla värsta stressen.

Har påbörjat jobbet med att kondensera lic-arbetet. Det kommer att bli ett samarbete med handledaren vilket gör att vi måste ha versionshantering på delade dokument. Eftersom jag själv valde ett verktyg som är WYSIWYG (Lyx), vilket tyvärr inte fungerar mot svn så måste jag nu flytta en del av materialet till vanlig eländig LATEX. Har fixat själva delningen och nu ska jag ordna strukturen och börja flytta text.
Samtidigt försöker jag formulera lite slutsatser utifrån en del av Paris-materialet.
Goda vännen har nu repat sig tillräckligt för att kunna få behandling som sänker henne igen :-(

Vadå?

Funktionaliteten i mobilen är inte dum. Skulle köpa glödlampor till dotterns nya lampa. men visste inte om det var rätt modell. Tog en bild, MMS'ade och ringde henne och frågade! Perfekt!

Kan också vara lite kul att dokumentera sin vardag och sin miljö på olika sätt.

Innebandy för hela slanten nu! Match i morrn' kväll igen, blir ett elddop för rookisarna i A-laget.

Känner mig en aning mörbultat efter att ha tränat och sedan varit på massage. Den här gången hos en naprapat som hittade båd det ena och det andra. Kanske kan ligga en del i det han säger. Provar en riktig behandling så får vi se vad som händer.

Inget inbokat

Varken idag eller i morgon => måste ta itu med ToDo-listan.
Just nu är det mesta jämngrått, men som Alfons farmor säger: Om man inte har tråkigt vet man inte när man har kul! Och grått är bättre än svart...
Bra insatser i damlaget i helgen, bara trist att den ena reserven inte fick chansen. Men det kommer fler möjligheter, redan i veckan tror jag.


Ännu en dag

Varit igång hela dagen men inte fått så mycket gjort, eller...?!
I  morrn' är det flera aktiviteter på gång.
- A-lagsmatch med bred familjerepresentation!!
- Besök i dotterns nya bostad (med alla nyköpta IKEA-prylar)
- sonen kanske ska hämtas efter ledarskolan

Dessutom blir det nog en del tvättande gissar/hoppas jag.


Veckans bästa

...är nog fredag kväll?!
Två lediga dagar framför och inga särskilda förpliktelser. Om det bara hade funnits något att dega till på burken.
Stort plus till Dea som inte tvekar att stå för att hon läser min blogg++++++++


Utvecklad!

Har varit på flera in/utvecklingssamtal idag.
Lååååångt prat med studierektorn för forskarutbildningen. Jag är väl ingen typisk doktorand, så mina synpunkter är lite annorlunda om jag förstod det rätt. Känner mig rätt trygg att ge synpunkter, har inga särskilda bekymmer i nuläget heller (hade behövt sådant här för 20 år sedan.....).
Feedback på min onsdagspresentation.
Jag tyckte det gick rätt ok, i förhållande till nedlagt arbete. Hade nog väntat mig lite vassare kritik där och då.
Den feedback jag fick var konstruktiv och tydlig!
Men ändå... Feeling like a Fraud lurar alltid runt hörnet. Om jag åtminstone visste själv?!
För drygt tre veckor sedan gjorde jag en ToDo-lista, dags att titta på ToDo-listan igen:
 1. webenkäten (nästan klar)
 2. posterkonstruktion (delvis beroende av 1.)
 3. Examinationen på enkät-kursen (1. är en del av detta)
 4. Den eländiga didaktik-uppsatsen
Tja, något blir tydligen gjort så småningom, även om det känns som att jag ger ineffektiviteten ett ansikte.
Så det är nog dags för en ny:
 1. Lite mer data-mining på Paris-materialet
  (fråga inte om Spearmans rank correlation)
 2. sammanfatta den gjorda enkäten (8 svar t.om. igår)
 3. kondensera lic-arbete till ca 20 sidor för publikation
 4. översätta enkäten till svenska
 5. konstruera intervju underlag
 6. skaffa intervjuoffer :-)
 7. planera resor
 8. gräva fram typexempel att använda vid intervjuerna
 9. ...
 10. ...
 11. didaktikuppsatsen (som tyvärr inte avancerar i listan)
(Listan in/utvecklades oxå!!)


Frågor

Att inte tillhöra hardcore-gänget forskningsmässigt har sina sidor. Dels tvivlar man själv ibland på att det man gör är vetenskap (jo, jag är skolad på den andra sidan där bevis är det enda som gäller), och dels undrar man hur andra ser på det man gör....
Fick en fråga i tisdags kväll :
Do you think Computer Science Education is research? - Answer me!
Kändes inte alldeles bra. Jag försöker skydda mig själv med att det är någon annan som gör värderingen av det jag gör. Jag går trots allt en utbildning med kvalificerad handledning och bedömning.
Tog lite bilder under presentationerna i går. Även från min egen, ur mitt perspektiv alltså, just innan jag började. Under presentationen pratade jag om att vi undersökt first och final impression i samband med utvärderingsverktyget, så då kunde jag avsluta med att koppla till det och ta bilder även efter "efter". Åhörarna ser faktiskt lite gladare ut efteråt :-)


Datorn som kamera

Tycker att det är ruskigt praktiskt med Photo Booth. Det går snabbt att dokumentera saker som man behöver komma ihåg, t.ex. titel på en bok eller lösenord för internetaccess på hotell eller vardagsdetaljer....

Disken är en ständig följetong som verkar vara uteslutande mitt ansvar :-( Men jag ser till att ha lite mysigt medan jag håller på :-)

Dagen har förlöpt väl med presentationer (6 st.). Jag var näst sist och den enda som inte hade hardcore teknik/beräkningar. Trodde jag skulle bli jämnad med fotknölarna... Men beväpnad med en hyfsad presentation så fick jag en del bra frågor och kunde också tillrättalägga en del missförstånd av typen "Tror du att noviserna lär sig bättre med de s.k. goda exemplen?" Detta är inte en fråga man kan ställa, eftersom mitt fokus ligger på den objekt-orienterade kvaliteten. Om vi inte ger exempel med rätt egenskaper så spelar det ingen roll om de lär sig bättre eller sämre.

Sedan är det sant att man kan sabba ett exempel med bra OO-egenskaper på andra sätt, så att lärandet försvåras. Men den frågan får någon annan ge sig på.


Ljuvligt!


Jag har gett upp

Det kommer inte att bli så många tillfällen att springa utomhus att jag kan vänta på det. Har varit på stora gymet på morgonen och förhoppningsfullt startat inomhussäsongen.
Trots grådasket trivs jag bra i mitt lilla krypin, när det blir för mörkt tänder jag ljuslyktorna (men jag är ruskigt trött på alla värmeljus av urusel kvalitet!! Det luktar bensin när de brinner och om man släcker med halva kvar går det inte att tända mer för då brinner bara veken upp!)

I fönstret just nu:


Ljusare utsikter

Man får ta det ljus som bjuds. Idag bidrar solen och himmelen är vackert blå. Gör inte dagen sämre...

Tar in anbud på badrumsrenovering, hade en hantverkare hemma i morse - känns bra. "Till våren" - känns sämre.

Har nu fått 7 svar på min enkät, kanske man kan hoppas på ett par till....
(sedan kommer det intressanta att plocka ut något ur svaren)


Hittat sladden...

... så jag kan flytta bilder från kameran!
Grådaskig dag, så det blir ljuslyktor idag med


Ljus i mörkret


Back home!

Har nu packat upp alla grejjor (hittat en del som jag trodde var glömt!).
Dags att börja med nya krafttag. Ska sätta upp en svn-historia för att kunna dela dokument med min supervisor. Nu ska texter bantas! Dessutom måste jag fundera lite på om jag kan bidra med lite data-mining i en artikel som han redan har skrivit rätt mycket på, medan jag höll på med enkäter och poster å sånt...
(Jag måste vara ineffektiviteten personifierad!, men jag bloggar mest på ledig tid = sen lunch idag)

Som Mario skulle ha sagt: "Let's a'go"


Ögonblicksbild


Finsk morgon


Natt i Helsinki

Nytt hotell (men samma kedja):

Nu vill jag hem till de mina.
Gjorde just en obehaglig erfarenhet.
Skulle betala middagen med mitt visa-kort, men kortet gick inte att läsa. Då mindes jag att jag växlade pengar på Forex på Arlanda, betalade med kortet, vilket gick alldeles utmärkt. Utan att stoppa undan kortet går jag 5 meter runt ett hörn för att ta ut lite kontanter i en bankomat och får då ett konstigt meddelande att kortet inte kan läsas. Prövar igen med samma resultat. Ok, tänker man, apparaten lite underlig eller bankens dator nere eller.... Men uppenbarligen är det nåt knas med kortet. Vad gör man i Helsinki en söndag kväll utan kontanter, oavsett valuta?
Man litar ju på att man har sitt på det torra med allmängiltiga bankkort. Som tur är har jag tagit ut ett kort via jobbet just för tjänsteresor, men aldrig använt det tidigare. Stoppade det i börsen just inan jag for, gissa om jag är tacksam för det!!!
Klockan är nu 23 är och jag njuter att att ha gjort kväll redan. Tyvärr läste jag ut min deckare på tåget (5 timmar), men lurkar en liten stund på nätet och sover sedan.RSS 2.0