Uppgiven?!


Det gäller att göra första testet - först

Helt oväntat dök handledaren upp. Blev ingen konferens i Turkiet eftersom han i sitt visningsstädande av huset hade städat bort sitt pass!! Sista chansen nu till snabb handledning denna och nästa vecka.
När jag halvt på allvar säger att jag verkligen inte vet vad som ska komma ut av studien så svarar han "Så bra, då kan man i alla fall inte hävda att du är biased".
Nej, men man kanske inte kan hävda så mycket annat heller?!
Nåja nu kör jag bara - desperation har också ett värde ibland!


Ååååååååååååå....


Det gäller att: skapa sig utrymme

Idag blir det mer kvalitativt än kvantitativt jobb. Att skriva in taggarna var i alla fall halvmekaniskt, nu måste jag börja fundera över vad som sägs.
För att inte få cellskräck städade jag skrivbordet innan jag gick hem igår. Nu går det bättre att lägga ut papperen och titta på flera blad samtidigt.
Ser ut att bli en fin dag i dag också, skönt för alla som redan har ledigt och kan njuta av solen.Ingen-gör

Ja, så har då eliten slagit till igen!
Ena handtaget på min braiga gryta lossnade vid handdiskning, så naturligtvis tog jag tag i det direkt. Man är ju inte handfallen (jämt).
Efter att ha tittat på skruvskallen (pluslagda skåror), så funderar man på vad som kan passa som vertyg. Hmmmm....
Till sist slog det mig att följande borde fungera:

Sagt och gjort!
Den nydiskade, torkade grytan ställdes på kant och skruven inpassades i handtaget, som sedan anslöts till fästet på grytan.
Potatisskalaren apterades och i ett huj var handtaget på plats.

Fast fel!

Men pragmatisk som jag är så tänkte jag att det fungerar tills nästa gång skruven gängat upp och då är det läge att sätta det år andra hållet.
Bra kvinna reder sig i köket!

p.s. Badrumsrenoveringen som vi trodde skulle starta idag, har inte kommit igång. Inget meddelande från hantverkarna heller. Fast det kanske är att tro på tomten?! d.s.


Hämtat kaffe...

... och vad ser man på vägen?
(inte mycket utom en del upplysande meddelanden)
Nåja jag har i alla fall varit igenom de 9 transkriberade intervjuerna nu (den sista är på god väg att bli transkriberad, kanske till i morrn').
Nästa steg blir att försöka koncentrera det som kommer fram i termer av mina teman.

Några saker har fastnat och nu ska jag försöka kategorisera ett par typer.
Frågan är vad som ska komma ut av analysen??? (det har jag ju frågat mig hela tiden, borde kanske snart veta det eller....?)

Det gäller att: ta nya tag efter lunch


Det gäller att: ta en sak i taget, eller...?

Har så många projekt att det känns övermäktigt! Borde, borde, borde....

Svårt att koncentrera sig på det som man precis nu borde ägna sig åt.

Jag längtar tills det här är över. Inte för att det efterföljande är så mycket att se fram emot, mer för att slippa just den här situationen. Nu fungerar det ju inte så att man kan komma undan, det är bara att fokusera och tro att det är möjligt genom att göra sitt bästa.


Sakta framåt?!

Vissa saker är tomma, andra går att fylla på!


Det gäller att: se den blå himmeln

Försöker göra ett par timmar på jobbet innan världen vaknar.
Visserligen blåste det rätt hårt när jag körde hit, men det blir säkert en kanondag och jag åker nog hem så att jag kan vara ute på gräsmattan ett par timmar.


Det gäller att: hålla igång

I väntan på att solen ska bestämma sig för att göra lite solningsläge åt stackars benvita mig, så sitter jag med mina intervjuer och försöker "tagga" dom.
Känns verkligen knepigt, men det kanske blir bättre när jag kan titta på mina noteringar över flera samtidigt.

Den jag läser nu är rätt jobbig och jag minns att jag nästan blev irriterad på IP (intervjupersonen) under intervjun. Personen ifråga verkar inte vilja svara på mina direkta frågor ens.

Jag vill prata om principer, men IP pratar bara om kurser. "Nej det gör vi inte på den här kursen", "Jag tycker inte riktigt att det är fokus på den här kursen", "det är ju lite olika studenter i den här kursen"... Ganska irriterande när jag frågar om hans personliga syn på OO.

Nåja, negativa resultat är också resultat. En tolkning skulle kunna vara att IP är osäker och inser att detta inte görs på något bra sätt. Jag försökte verkligen vara neutral och inte antyda något om vad som är viktigt och dessutom valde jag medvetet så neutral vokabulär som möjligt för att inte påverka någon.


Det gäller att: växla mellan uppgifter

Tog en snabbtur för att köpa lite plant till bra pris (bilder kommer).

Nu försöker jag (med en viss framgång) åstadkomma något enkelt i NetBeans. Det automatgenereras oerhört mycket kod och det är inte trivialt att förstå vad man ska skriva in var. Supermånga olika komponenter och egenskaper att fyla i, eller inte...


Det gäller att: komma igång

Som alltid hinner man mindre än man tror. Hann inte alls med allt jag hade velat igår. Bara att plocka upp tråden och fortsätta med andra ord.

Teet är hämtat, posten läst, datorn verkar redo..... Nu kör vi!

Det är i alla fall roligare när solen skiner, så det så!


Det gäller att: streta på


Det gäller att: samla på sig


Det gäller att: börja rätt

Bara sedan igår har prognosen förbättras otroligt, men jag grinar inte (över det!).

Frankrike får skämmas, skandalinsats i VM 2010!

Idag blir det de avslutande intervjuerna (hoppas jag) och kanske börja skissa på lite idéer kring vad de säger i ett större perspektiv (==ljuga alltså).


Det gäller att: vara aktiv

 • på bloggen
 • på jobbet
 • med det fysiska
 • i hemmet
 • i familjen
 • ...
Jag tog en promenad och njöt av det vackra kvällsvädret. Helt plötsligt stannade vinden av och solen värmde.


Duckande intervjuperson

Sitter och lyssnar på en av mina favoritintervjuer. Personen pratar nåt så otroligt, men är superduktig på att undvika att svara på mina frågor. "Jag satsar på att få in tänket" är den fras som återkommer, men när jag frågar om hur eleverna får hjälp med att tänka i objekt, svarar personen att det hinner dom inte riktigt med, det viktiga är att få in tänket!

Jag undrar vad som är tänket i det här fallet?

Var tvungen att muta mig själv med en bit choklad (86%)!

Nu kör jag resten av intervjun och ser vad som händer.Diverse

Mera badrumsproblem. Rummet är så otroligt litet så efter att ha testat ett otal olika förslag med snedställd toalett, hörntvättställ................ så är vi tillbaka till hur det ser ut nu, menda skillanden är att duschplatsen flyttar från fönstret. Drar nu för attt beställa.


Oöverstigligt

Hur gör man då?
Tja, min strategi är att strunta i det avlägsna målet (som närmar sig med MYCKET stor fart) och koncentrera mig på något avgränsat som jag kan överblicka. Orkade inte ta i jobbet i går, så det fick bli jobb av annat slag. Mest tvätt.
Idag går jag vidare med intervjuerna och försöker se vilka teman som dyker upp. Den sista är fortfaramde inte transkriberad, så det kanske jag måste ta tag i delvis själv...
På lördag åkte jag från jobbet för att titta på innerdörrar. Vi ska byta när vi renoverar badrummet uppe och då kan det vara bra att se om det finns dörrar som passar till övriga öppningar också (tre bredder i en hall med fyra dörrar!).
Hämtade dotter som vid behov sover hemma igen för att få enklare att ta sig till jobbet.
När jag parkerat bilen i garaget tog jag svängen förbi min lilla rabbat och upptäckte de tappra som inte låter sig knäckas av kylan och regnet.
Små kämpainsatser ger tydligen också resultat.


Dagens slut

Mycket olika idag:
 • men nu är i alla fall nationens stora evenemang avklarat: BRÖLLOPET.
 • Danmark är fortfarande kvar i VM efter en rätt märklig insats mot Kamerun.
 • dottern skjutsad till  kompis
 • sonen hämtad från sommarjobbet på konfa
 • maken börjat riva i badrummet för att måla tak och fönster
 • lite gjort på intervjuerna
 • tvättat några matchkläder till i morrn'


Lite goda skratt!Växlar med tester

Man får inte tillfälligt byta betydelse för ett variabelnamn. Nu måste jag räkna lite för att få koll på varför det blir som det blir...


Inte så ljust

Regnet duggar och inspirationen är därefter, grå och svårstartad.

Grisen är dock här och håller mig sällskap.

Idag blir det fortsätta med intervjuerna och att göra några ändringar i stora artikeln. Har "lite" bråttom med tanke på att min handledare snart drar. Konferens, semester och flytt gör att det inte är mycket att spela på. Å andra sidan har vi haft väldigt lite kontakt ett tag, vilket väl delvis beror på att jag inte producerat så mycket text att diskutera kring ännu. Planen ser dock bra ut, men den ska ju implemenetras också....


Roligt med överraskningar, men....

Storlagen måste komma in i turneringen på riktigt nu. Har just åsett en riktigt dålig fotbollsmatch, England-Algeriet. Inte ett s*t hände. Engelsmännen var så dåliga att det var anmärkningsvärt. Passen gick inte fram, stillastående och oengagerade spelare.
Har fortfarande sömnskuld så nu blir det kojen, trots att jag inte kunnat snacka lite med kompisen på msn. Bra att folk har bättre för sig IRL måste man nästan säga.


Olika sorters jobb

Började dagen med att välja kakel & klinker till badrummet. JAPP! Nu blir det av, måndag efter midsommar börjar det.

Stora liggande plattor på väggarna, stora kvadratiska på golvet. Vitt och grått.
Som dekor tar vi glovplattorna i smala stavar och sätter från golv till tak på ett ställe.
Nedanstående bild är en rätt bra approximation av hur plattorna ser ut. Även beställt WC (till bra pris).
Inte är det lätt att välja när nästan vad som helst skulle bli en sådan otrolig förbättring... Dessutom är jag inte så noga att priset inte spelar någon roll.
Men en kvinna styrde oss med ganska fast hand och ett öga på priset.

Jobwise så fortsätter jag med att "tagga" mina intervjuer. Lyssnar igenom alla (på snabbfart) samtidigt som jag följer med i utskriften. Får panik och tycker att jag ställt fel frågor eller borde ha följt upp vissa svar bättre.

Vad i hela friden ska komma ut från detta? Känns som att det blir till att ljuga ihop nåt – stabil forskning på vetenskaplig grund (NOT).

Ingen metod och inga resultat - the story of my life!


Sena uttryck

Tog en låååång promenad sent i går kväll:


I eftervärmen

Fick en liten bonusstund ute i solen och klämde ner mina stackars plantor + de perenner jag fått av GodaVännen. "Blev tvungen" att sitta en stund i solen medan jag inväntade mera jord. Inte helt fel, all vind hade lagt sig så det var jätteskönt.

Varje år tror jag att min Hosta har gett upp, men så småningom tittar den upp i alla fall. Den är fortfarande bara i form av små spjut, men den kommer säkert...
Min stackars bondsyrén ser inte ut att bli något särskilt stort heller. Har haft den rätt många år (morsdagpresent), men det blir bara 5-10 blomställningar och den är väldigt kort i rocken. Hur som helst kunde jag lukta på den och bli lite glad av det.
Har tagit upp en ny rabatt i skogskanten, jaa egentligen var det ett misstag för jag råkade välta skottkärran när jag skulle frakta bort gammal jord som jag skulle kasta på komposten. Men nu har jag satt astrar där, både plantor och perenna :-) Man måste se det positiva i tillfälligheterna.


Oplanerat modetänk

Nu kanske modetipsen borde börja öka i frekvens....


Sommartecken

Hur är det med sommaren egentligen?
Den känns inte helt anländ ännu...
Fast det passar egentligen bra för mig som ändå lägger mest tid framför en annan strålningskälla.
Å andra sidan finns det fler tecken än sol & värme på att sommaren principiellt är här!
Mängden skor på schabraket t.ex.


Nåja sommar hit och dit, man får njuta när det är läge och låta bli att se det som ett problem annars.

Nu blir det en intervju till och rätta lite i den stora artikeln vi fått accepterad.

Idag??

Inte mycket.
Men kanske att det sker något i det tysta hos dom två grå.
Grounded theory bygger ju på kreativitet och att man gör sig kvitt sina gamla föreställningar. Och jag kan inte säga att jag har så mycket idéer om vad analysen ska leda fram till. Måste också försöka formulera vad min point of departure är?!


Recept på Cheesecake

En av mina trogna läsare (den enda tror jag faktiskt) frågade om receptet på den cheesecake jag hade till studentdesserten.
Den kom från matklubben och jag gjorde den i en lite mindre form för att få ordentlig höjd på den. I receptet står 12-14 kex vilket är rätt mycket och gav en ordentligt tjock botten och lock.
Ännu en dag till ända

Kanske gick det lite framåt??!
Dottern fick en överraskande present från kusinerna i Blekinge: ett armband från Snö of Sweden. Jag är lite svag för den designen.


Ingen återvändo

Med mitt dåliga minne förstår jag inte hur jag ska kunna ta mig igenom 9 timmars prat och kunna filtrera ut något vettigt?!

Om tiden går fort när man har roligt så känner jag mig kluven. Jag vill ha roligt, men inte att tiden ska gå fort.

 

Har tittat lite på de reviewkommentarer vi fått på tidskriftsartikeln. Ser kanonbra ut, några småsaker är redan åtgärdade av den energisk-flegmatiske skotten. Man måste omge sig med begåvade kollegor!

Ser ett par saker som jag kan fixa direkt, så då kan jag känna att jag gör något i det sammanhanget också.

 

Ok, nu kör jag ett pass igen. Kanske "det rika materialet talar till mig" om jag har tur. Men jag känner mig både blind och döv just nu.Nu återgår vi till rutinen igen

eller också inte med tanke på att de flesta nu har sommarlov och kan göra allt annat än rutiner.
Idag har jag stökat runt med resterna efter studentfirandet. Flyttat tillbaka möbler, dammsugit, ställt undan det sista av finprorslinet och dessutom tvättat åt sonen som snart ska iväg för konfa-arbete.
Till VM-tittandet tog vi fram resterna av student-desserterna, så nu är det mesta slut. Har fikabrödet kvar dock... men det är ju bara bra :-)
Efter två osovmornar ska jag nu göra kväll för en vanlig osovmorgon i morrn'!


Nu är det nog!

Nu får det bära (!), annars kommer jag aldrig ur den här låsningen.
Fick fäljande råd från kursledaren: Var inte rädd för att ge upp en skenbar  "objektivitet" i utbyte mot ett rikare material/tolking.
Öhhhh...??! Mitt stora bekymmer är validitet och realibilitet.

Söndag morgon

Grisen och jag startar med grönt te idag. Hoppas kunna återkomma till lite av den positiva känslan jag hade ett tag igår. Det var både upp och ner då.
På kvällen skjutsade jag grillare in till stan så jag passade på att hälsa på GodaVännen. Alltid gemytligt med kaffe och omtänksamhet (==livlina). Fick dessutom en massa perenner!!
Som tur var var gårdagen regnig och blåsig så mina tidigare planteringsplaner skulle ändå ha behövt vänta. Ska försöka få ut de stackars plantor jag lyckats dra upp, astrar och jättesöta luktärter att ha i kruka.

Men nu blir det metoder, för i morgon så startar jag analysen av intervjuerna, trots att den sista inte är transkriberad ännu. Men jag tror att det löser sig nu när slavarbetarna har sommarlov.


Kanske....

(ÄNNU EN BOK) Skulle kunna ge lite mer hållbara linjer att jobba efter:

Good qualitative research och appropriate methodology känns bra att börja med!


Nu vill jag få kontroll

Splittrad, visserligen på trevligheter, men tiden går... (se till höger)
Har nu, mot bättre vetande, lånat ytterligare en bok. Ska ägna någon timme åt att se om den kan bringa lite ljus i metodmörkret, för nu måste jag börja analysera och jag vill gärna veta att jag gör det på ett vettigt sätt innan jag börjar.
Det är ju inte så att jag saknar saker att läsa, tvärtom. Om jag hade kunnat allt i alla böcker och artiklar som passerat så skulle jag vara otroligt bildad nu :-/
Men, augen zu und durch!
Insåg just nu att jag missade ett inbokat möte med handledare och kollega som var planerat i onsdags. Hur kunde jag ens skriva in det i palmanackan? Visste ju att jag var bortrest måndag-tisdag och studenten på torsdag. Fanns inte mycket att välja på... Semester!
Ibland undrar man hur det står till?! Olika element i minnet verkar flyta omkring, helt orelaterade till varandra.
Mot läsningen nu!


Jaha, nu börjas det!

Det är nästan nog så ofta det inträffar stora evenemang som ska ältas i TV. Uppsnack minst en timme innan!
Nåja, man behöver ju inte titta om man inte vill...
Jag satsar nog på att få några bonustimmar i morrn' bitti. Det brukar kännas bra. Har nu lånat ytterligare en bok om kvalitativ analys. Möjligen hjälper det inte att samla på sig böcker om man faktiskt bara slår upp dom och låter dom ligga på skrivbordet.

Kursavslutning - Unit B

Japp det var många saker att rapportera idag.
Hann klämma in ett besök i Uppsala mitt i allt festande också.
Presentationen gick bra, även om jag inte tycker att jag får speciellt mycket feedback och alldeles för lite konkreta råd för att välja metod. Ständigt detta metodproblem :-(
Blev rätt less på att det var tre presentationer om blixtar och åska...
Nu blir det reseräkning...


Efterrätter är höjdpunkten


Många fester blev det


Så var det gjort!

Lång dags färd mot natt, för alla inblandade.


Hemma igen - dags att ladda om

Nu är det fullt fokus på studenten. Även om vi inte har så stor mottagning numerärt sett, så vill man ändå göra sig lite för.
Sedan måste ju mycket göras i sista stund, vilket alltid ger en viss stresseffekt.
Gäster anländer i morgon eftermiddag och på kvällen, så sängplatser måste beredas.
Idag har vi bara två saker förutom hushållsarbetet: forbollsmatch & Idrottsgala!
Ska försöka pallra mig iväg och se en del av fotbollsmatchen som tack och lov är en hemma-match.


På väg hem

Så var detta avklarat. Nu är det studenten som gäller. Tur man har semester att ta ut....
Massor att göra - lite tid att göra på--> the story of my life.
Om man tittar över axeln:

Over and out!

Morgon halvdag 2

Utsikt från hotellrummet:

Idag ska jag också klämma in min 10:de intervju!


På kurs igen

Två halvdagar i Uppsala.
Startade med lite sol i morse:

Nu har äppelträden börjat slå ut, det är så otroligt vackert.
Plantorna som jag satte ut verkar också ha klarat sig.


Idag har vi kört presentationer. Vi har jobbat med peer-review av metodologi-avsnitten i avhandlingar eller forskningsplaner och nu har nog alla kommit en bit längre.

 

 

 

 


En god prognos (äntligen)


Morgonstund har kaffe i mun'

Borde ha startat med te, men....
Sitter på jobbet och försöker ljuga färdigt i min presentation. Panikbläddrar i en massa artiklar och böcker, vilket så klart hjälper rätt lite.

Ser ut att bli en fin dag, solen värmer ljuvligt redan nu. Förhoppningsvis kommer jag iväg härifrån någorlunda tidigt så att jag hinner fixa lite hemma.
Insåg på vägen hit att jag glömt att burka mina styckfrysta bullar... Kanske brudsen kan hjälpa till när de vaknar?!
Tysklandsresenären är framme efter en del oroligheter med incheckning på flera flygplatser. Puh! Svårt att hjälpa till på distans, man kan mest peppa.
Igår passerade också en bröllopsdag, ganska obemärkt (28 år). Det var så mycket annat som pågick. Det kanske kan bli lämpligt att fira om två år...


"Kvinnor på gränsen till sammanbrott"

En ganska begåvad titel tycker jag!
Idag bakar jag lite till studenten på torsdag.

Ska ju vara borta måndag-tisdag så tiden springer ifrån mig, även på hemmafronten :-(Åter efter semestern

* följa dotter på sömn-EEG
* fixa transport från Arlanda på måndag
* skjutsa hem supertrött dotter
* avvakta ev. transport till flygplatsen
* snabbt hem
* skjutsa till fotbollsmatch, samling 17.30

Och om jag hinner ska jag väl jobba lite också:
* göra en presentation till doktorandkursen på måndag (mycket kort varsel! fick info igår)


ATP, bal och provbak

* Arbetsplatsträff för att få info om nedskärningar
* balassistans
* titta på balfolk
* skjutsa till fotbollsträning i stan
* prata
* provbakat efterrätt

Vaa'?

Väderprognosen har sett bra ut i flera dagar, men nu helt plötsligt...

Semester?!

Vad är det att ha semester egentligen?
Inte alltid så lätt att uppleva det som en vila FRÅN något...
Idag har jag haft semester (och igår) (och i morgon). Hittills har mesta tiden gått åt till utejobb, vilket iofs. är trevligt.
Har BTW aldrig satt ut plant så tidigt sedan vi flyttade ut till skärgården.
Känner dock en lätt panik komma smygande. Hur ska den här tiden räcka till?
Mycket som splittrar just nu. Känns motigt, efersom jag med åren har fått svårare med simultankapaciteten :-(
Blir lätt stressad och har svårt att fokusera --> mindre blir gjort --> mer stress.....
I morgon är det baldags för den blivande studenten och vi anhöriga får försöka kriga till oss en plats för att se en skymt av den grandiosa entren. Bilder kommer (kanske)...


RSS 2.0