Svårt att separera dagarna

onsdag 11/7 = sonens sista dag
 
På morgonen tog jag en snabb sväng till köpcentrat på slätten och letade lite vardagströjor till mamma.De två äldsta döttrarna följde med. Shoppingen gick snabbt och mycket bra, tyckte jag.
Två t-töjor, ett linne och en svart piké med vita prickar.
Vårdbiträdet dök sedan upp och tillsammans spelade de minigolf och badade i den närliggande poolen.
På kvällen var det dags för sonen och hans gf att åka tillbaka till Uppsala.
Trist, såklart, men ändå tacksamt att de kunde och ville vara här några dagar extra efter bröllopet.
På kvällen fixade jag grunden till en av torsdagens efterrätter.

torsdag 12/7 = mammas födelsedag
 
Eftersom det varit så fint väder de senaste dagarna blev jag tvungen att stiga upp riktigt tidigt för att hinna göra klart efterrätten och ändå vara i stan strax efter 9.30. Vi hade bokat tid för mamma att få både manikyr och pedikyr. Hon blev väldigt glad och väldigt överraskad tror jag. Förr har hon själv gått på behandlingar, men det verkar inte riktigt bli av nu, så det kändes som en bra present.
Jag hade tagit med alkolholfritt vitt vin och färska jordgubbar som vi mumsade på i pausen mellan behandlingarna. När det var klart åkte vi hem till oss och startade firningen som hade ryskt tema. Starten var blinier, vispad creme fraiche, hackad saltgurka och rödlök. Huvudrätten var Ckicken Kiev, och till efterrätt hade vi Pavlova och Charlotte Russe.
Eftersom vi hade flera gäster som äter veganskt, serverade vi veganska alternativ för alla rätter. Blinier, gratinerade Portabellosvampar och Charlotte Russe.
På kvällen skulle kommunikationsdottern och jag gå till gymmet. Normalt kan en gäst som följer en kortinnehavare komma in genom att swisha pengar, men mitt kort har gått ut över sommaren, så vi skulle båda betala en engångsavgift (receptionen stängd vid den tiden). Vi lyckades ta oss in i ytterdörren, eftersom det kom en tjej med kort. Men sedan stannade vi utanför gymdörren för att betala, OCH tänkte inte på att betalningen inte skulle öppna den dörren. Vi bankade som galningar, men det är en gång fram till gymmet och de få som var där hade förmodligen hörlurar. Vi fick gå hem 😏 Då körde jag intervaller i backen bredvid oss, och sedan gjorde vi yoga tillsammans, Yoga With Adriene, som var ett core program. 15-20 minuter och, som med den mesta yogan, riktigt jobbig. Bra slut på dagen med Mario Cart.
 
fredag 13/7 = stillsamt
 
Stockholmfolket drog iväg med bilen för att hälsa på kompisar ute i skogen, så vi var på två ett tag. Men så hörde vårdbiträdet av sig och var på väg ut hit. Kul!
När 08-orna kom tillbaka käkade vi tacos. Ute såklart!
Kalasväder ser det ut att bli de närmaste dagarna:
lördag 14/7 = riktigt varmt även idag
 
Äldsta och näst yngsta dottern kom hit och det blev kubbspel och annat trevligt.
Den näst yngsta skulle på eget kalas i stan och åkte hem på eftermiddagen.
Till middag kom yngsta dottern ut och medförde sällskap!
Vi stekte hemgjorda hamburgare och satt ute länge på kvällen. Spelade 10.000, åt en rabarbaj som jag gjort.
Eftersom de flesta druckit vin, så skjutsade jag in de som skulle till stan.
 
söndag 15/7 = sista gästen åker hem igen
 
Lite mer moln och en del åska, men ändå skönt att vara ute. #4 hämtades vid 11, eftersom vi hade båda bilarna här. Den äldsta kände sig inte helt kurant, så hon valde att stanna i lägenheten den här dagen. Vi låg ute i solen och njöt av att det fläktade en del. Såklart startade vi med söndagsXet. Lite hotande regn på eftermiddagen gjorde att vi flyttade in. Dessutom var det nu dags för VM-final (17.00), så vi åt middag (rester!) innan den, eftersom kommuniktionsdottern och hennes bf skulle med flyget 18.35. #4 skjutsade systern med sällskap till flyget på vägen till stan.
Efter matchen och lite stökande med disk, bytte jag om och tog ett varv runt Åsen.
Det gjorde mycket mindre ont än på länge. Kanske det börjar ge sig nu?!
Då är det bara att föröka jobba upp konditionen igen.
Jag till och med hoppas på det, trots att det är motigt att vara så sunkig som jag är nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0