Ett halv kilo choklad senare

Igår tog jag en vilodag, för det skulle ju bli lämpligt att rulla igång gammkroppen igen idag torsdag.
Men helt apropå i går kväll visar det sig att det var inlagt ett stormöte torsdag-kväll i tjejernas nya IB-lag.
Oberoende av detta hade jag redan i tisdags fått updraget att inleda fredagsfikasäsongen på jobbet. Hade sett en rolig kaka som jag ville prova, men självklart var det lämpligast att göra den kvällen innan fikat, dvs. torsdag kväll.
Normalt kan dessa krockar vara enkelt lösbara genom att barnafadern kan ta t.ex. IB-mötet, men just ikväll är han inte hemma. Planeringsdagar med jobbet. Sitter och jäser ute i havsbandet och har trevligt. Trevligt har iofs. jag oxå, men lite väl mycket av det goda kanske.
Så efter middagen satte jag igång kakbaket. I stort sett var det Oreo-kex, ett halv kilo choklad av olika sort och en burk kondenserad mjölk. Den här gången var det inte dulche de leche, så jag slapp koka i flera timmar. Receptet har jag lagt här.
När kakan var gräddad, var det bara att packa in oss i bilen och dra till stan.
Låååååångt möte och när vi äntligen var tillbaka skulle kakskrället dekoreras med vit choklad.
Som också ska stelna.
Har inte testat att skära ännu. Misstänker att jag hade aningen för stor form, för bottenskylan skylde inte botten och sonen fick göra en brandkårsutryckning till kåmpe för att inhandla mer Oreo-kex.
Medan jag väntar på att det vita chokladripplet ovanpå ska kallna så har jag sett Real Madrid förlora mot Barcelona i någon spansk cup. Många mål på kort tid, 3-2 till Barcelona till sist.
 
Nu ska jag testa att skära och sedan blir det straight to bed.
Hur kakan smakade får jag rapportera i morrn'.
Tack och hej leverpastej.

Kommentarer
Postat av: Kristina

Ser smaskigt ut men verkar vara en dyr kaka. Smakar den vad den kostar?
Stressig dag verkar det som Ta inte ihjäl dig som vissa i min närhet

2012-08-24 @ 15:09:54
URL: http://ruach.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0