Oreo Bars
16 stycken krossade oreos
100 g smält avsvalnat margarin
200 g hackad mörk choklad
200 g hackad mjölk choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk
10 grovt hackade oreos
100 g hackad vit chocklad
(totalt behövs knappt två paket oreos)
Gör så här
Smält margarinet och ställ det åt sidan för att svalna helt.
Förbered en ugnsform ca 30 x 22 cm, klä den med aluminiumfoile, den glansiga sidan uppåt och smörj den med margarin.
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda samman de krossade oreosarna med margarinet och lägg ut i botten av den aluminiumfoilekläddaplåten. Tryck med hjälp av en skeds baksida så du får en jämn och fin botten.
Förbered ett vattenbad (en värmetåligbunke över en gryta med vatten, bunken ska inte nudda vattnet). I bunken ovanför vattenbadet lägger du i den kondenserade mjölken, mjölk chokladen och endast 100 g av den hackade mörka chokladen. Värm på svag värme så att blandningen precis smälter samman. Häll på blandningen på din kexbotten.
Där ovanpå häller du de grovt hackade oreosarna och resterande hackad mörk choklad.
Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i cirka 25-30 minuter. Kakan ska ha stannat, kan röra sig lite i mitten. Ta ut kakan och låt den svalna helt, sätt in den i kylen.
När kakan har svalnat och kallnat förbereder du ett nytt vattenbad. Där i smälter du den vita chokladen som du sedan dripplar över kakan. Låt chokladen stelna och skär kakan i bitar.
Förvara kakan i kylskåp för längsta hållbarhet, servera den dock rumstempererad.
Källa: Viktoria ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
Kommentarer
Trackback