Pepparkakor LCHF

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl Ica Sötströ (mitt val)
  • 1 äggula
  • knappt 5 dl Ica mandelmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljessens + ev några droppar Stevia vaniljdroppar (mest för att balansera sötman från Ica Sötströ)
  • 2 msk Santa Maria Pepparkakskryddor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 gr varmluft.
  2. Ta fram smöret så det hinner bli mjukt.
  3. Vispa sötning och smör riktigt fluffigt.
  4. Blanda mandelmjöl, bakpulver och pepparkakskryddor.
  5. Vispa ner äggula och vaniljessens och till sist mandelmjölsblandningen.
  6. Lägg ett ark bakplåtspapper på en plåt och forma kakor med händerna, platta till dem och lägg på plåten.
  7. Grädda ca 15 minuter eller tills kakorna precis börja bli lite gyllene i kanterna.
  8. De kommer vara lite mjuka men stelnar när de svalnar.

OBS! Om ni använder formar så rekommenderar jag att lägga degen på ett bakplåtspapper med plastfolie över degen och sedan kavla ut, inte för tunt.
Lägg inte formarna för nära varandra och plocka bort degen emellan (låt figurerna ligga kvar på bakplåtspappret, flytta inte dem!) och fortsätt tills all degen är ”figurad”.
Receptet från 56kilo.se

Saffransbiscotti

ca 50 st
150 g sötmandel
75 g smör, rumsvarmt
1 dl Sukrin + knivudd stevia eller motsvarande 2-2,5 dl socker alt inget om du inte vill ha sötade bakverk.
3 ägg
1 pkt saffran, 0,5 g
7 dl mandelmjöl

 

2 tsk bakpulver
Vaniljpulver, alternativt vaniljextrakt motsvarande 2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, sockerersättning och saffran poröst med elvispens vispar.
Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman mandelmjöl, bakpulver, vanilj och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Platta till lite. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

Recept från 56kilo.se


RSS 2.0