Kladdkaka - LCHF

  • 100g smör
  • 100g mörk choklad (hög kakaohalt)
  • 2 ägg
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
Smält smör och choklad i en panna.
Vispa äggen och rör ner chokladsmeten, kakao och vaniljpulver.
Bred ut smeten i en smord, liten form.
Grädda 6 minuter i 200 grader.
Låt svalna ordentligt.
T.o.m. bättre en dag senare.

Pinjeäppelkaka

Ingredienser
  • 125 g smör/margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2-3 äpplen
  • 100 g mandelmassa
  • 0.5 dl pinjenötter
  • smör o ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Smörj och bröa en form, ca 24 cm.
 
Smält fettet.
Rör i socker, ägg vetemjöl och bakpulver.
Bred ut smeten i formen.
Klyfta äpplena och lägg dem i smeten.
Strö över mandelmassan och pinjenötterna.
Grädda mtt i ugnen ca 30 minuter.
Serveras ev. med vispad grädde.

RSS 2.0