Våfflor - 4 portioner

 
Detta är ett recept från Buffé nr 3 2003.
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

Våfflor - LCHF

3 våfflor

  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 msk fiberhusk
  • vaniljpuver (ca 0,5-1 tsk)
  • lite salt
Vispa ihop ägg och grädde.
Blanda de torra ingredieserna och rör ned i ägg-grädden.
Låt svälla något, grädda i het lagg och njut med vispad grädde och t.ex. hallon.
 
Grädda ordentligt för att öka frasigheten.
 
Recept och bild hämtade från Åse Falkman Fredriksson.

RSS 2.0