Snabbbröd - kokosmjöl

1 bröd (2 skivor)

 

  • 2 ägg
  • knappt 1 msk fiberhusk
  • 1,5 msk kokosmjöl
  • 1 msk kokosfett
  • Lite salt

Smält kokosfettet i tallriken, vispa ihop äggen med en gaffel och kokosfettet i en djup tallrik, rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggen, mikra i 2 minuter på högsta värmen!

ÅSF delade sedan brödet och rostade!

 

Bra som pizzabotten också!

 

(Bild och recept från Åse Falkman Fredrikson)


Kyckling teriyaki i ugn

Ingredienser

  • 6-8 kycklingfiléer (upptinade eller färska), ~150g/st
Såsen:
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 5 dl crème fraiche
  • 3 dl teriyaki sås

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg de brynta kycklingfiléerna i en ungsform.
Blanda  alla ingredienser för såsen i en skål och häll såsen över kycklingen.
Sätt i ugn 40-45 minuter.

Serveras med ris och sallad.

Pannkakor - LCHF

4 stora

  • 2 dl grädde
  • 1 dl gammeldags mjölk
  • 2 msk fiberhusk
  • 4 ägg
  • 1-2 nypor salt
 
Vispa samman allt med elvisp. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör.
Smeten blir ganska tjock så man får bre ut den lite i stekpannan, men den flyter ut i värmen.
 
Servera vispgrädde och tex osötade hallon till.
 
Kanonbra som våfflor! Halva satsen ger ca 5 våfflor.

RSS 2.0