Kladdkaka med frosting

En underbar och god festligt chokladtårta/kaka med frosting och granatäppeltopping… Uppskattat, osött och väldig god!

LCHF kladdkaka

200 g mörk choklad, minst 70%
150 g smör
1,5 dl vispgrädde
5 ägg
1 tsk vaniljextrakt

Frosting

60 g smör
150 g philadelphiaost
1/2 – 1 tsk stevia droppar
1 tsk pressad citrionjuice

Topping
Granatäpple eller hallon

    • Värm ungnen till 160°C.
    • Smörj en springform och lägg bakplåtspapper i botten, blöta gärna pappret o skrynka ihop, enklare då att lägga runt om i formen.
    • Dela chokladen och lägg den tillsammans med smöret och grädden i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
    • Låt chokladsmeten svalna lite.
    • Dela äggen, vitt och gult för sig.
    • Vispa gulorna fluffigt och tillsätt vanilj.
    • Vispa vitorna tills det blir fast.
    • Blanda ihop chokladen med äggulorna.
    • Blanda ihop med de vispade äggvitorna.
    • Häll smeten i formen och grädde i 15 minuter.

Till Frosting

    • Smält smöret och blanda ihop med osten, sötning och citron.
    • Bred över kakan när kakan har svalnat.
    • Fördela granatäppelkärnor eller bär ovanpå vid servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0