Rödbetsspaghetti med rucola och parmesan

4 portioner
  • 500 g rödbetsspaghetti/rotsakswok
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g rucola
  • 3 dl finriven parmesan
  • 40 g pinjenötter, torrostade
1
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner rödbetorna i det kokande vattnet och låt koka ca 2 min. Häll av vattnet i ett durkslag och låt ånga av.
2
Vänd runt rödbetsspagettin med olja och salt. Varva med rucola, parmesan och pinjenötter på ett stort fat eller tallrikar.
Hämtat från Coops Mer smak februari 2018.

Börek

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

 
Ingredienser
  • 6 färska filodegsark
  • 200 g färsk spenat
  • 0.5 purjolök, tunt strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 150 g fetaost
Till pensling
  • 1 ägg
  • 0.5 dl yoghurt (12 %)
  • 2 msk olivolja eller 25 g smält smör
Garnering
  • 1 äggula
  • 1 msk sesamfrön, gärna vita och svarta
1

Sätt ugnen på 200˚. Fräs lök och spenat i olja tills spenaten sjunkit ihop. Salta, peppra och stek tills all vätska är borta. Häll upp i en skål och smula ner fetaosten. Rör om och låt svalna.

2

Vispa ihop ägg, yoghurt och olja/ smält smör. Lägg ut ett filodegsark och pensla med äggvispet. Lägg en strimma av spenatfyllningen (ca 1/2 dl) på kanten vid långsidan.

3

Rulla ihop filodegen till en rulle och rulla sedan ihop till en snäcka. Gör likadant med resterande filodegsark. Pensla med äggula och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Serveras varma eller kalla.

Hämtat från Coops Mer smak februari 2018

RSS 2.0