Jacobs tomatsalsa

 500 g färska tomater, skållas och hackas
1-2 grillad paprika (gärna gul/röd)
1 grön paprika
1 jalapeño
1 äpple
1 kruka koriander
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger juice av
1 pressad lime
1 tsk salt
1 krm spiskummin
1 krm kajennpeppar
 
[1 msk socker]
[1 - 2 vitlöksklyftor]
 
Låt de skållade och hackade tomaterna rinna av i en sil.
Grovhacka och grilla paprikan.
Dela, kärna ur och finhacka gröna paprikan och jalapeñon.
Skär äpplet i fina tärningar.
Grovhacka koriandern.
Skala och finhacka rödlöken och vitlöksklyftorna.
 
Blanda försiktigt alla ingredienser med rödvinsvinägern, juicen av limen, sockret, saltet, spiskummin och kajennpepparen.
(Rör ev ner lite olja till bra konsistens. Smaka av.)
 
Mycket god (kyld) till grillat.
Receptet från ICA.

RSS 2.0