Frölimpa

  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 1 dl krossat linfrö
  • 4 msk hela linfrön
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 6 ägg (stora)
  • 4 tsk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna.
Mal sesamfrön (eller använd hela) och solroskärnor i en mixer eller blender.
Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser.
Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund.
Häll i bakpappersklädd avlång brödform och toppa med solroskärnor.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
 
Totalt ca 35 g kolhydrater

Receptet modifierat från Åse Falkman (min kopia)

56kilos goda solrosbröd (limpa)

24 skivor (Per skiva: 86 kcal, 5 gram protein, 2 gram kolhydrater, 6 gram fett)
 

1 dl sesamfrön (Jag använde dock färdigmalet sesammjöl idag! 0,75 dl – smidigt!)
2 dl rostade solroskärnor
1 dl kruskakli (går att ersättas med Finax Fibrex)
2 msk linfrön
2 msk chiafrön (går att ersättas med linfrön)
2 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
7 ägg
4 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön (eller använd hel) och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i bakpappersklädd avlång brödform och toppa med solroskärnor. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Receptet hämtat från Åse Falkman som säger:

Jag har tre bröd som jag varvar mellan att baka och det är: Mitt populära kesobröd, mitt frallerecept och mitt solrosbröd. Perfekt för nötallergikern eller/och för den som inte vill ha laktos i brödet.

 

Kokosnötsfrallor (8st)

  • 3 ägg
  • 125 gram keso
  • 5 msk kokosnötmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl sesamfrö
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk smält smör
  • 1 nypa salt

Blanda de torra ingredienserna.
Mixa ägg och keso och blanda ner.
Forma bollar med blöta händer och lägg på bakplåtspapper.
Grädda ca 16 minuter i 200 grader.
De flöt ut för mycket, ska testa med lite mer mjöl.
 
Receptet anpassat från Åse Falkman.

RSS 2.0