Pinjeäppelkaka

Ingredienser
  • 125 g smör/margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2-3 äpplen
  • 100 g mandelmassa
  • 0.5 dl pinjenötter
  • smör o ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Smörj och bröa en form, ca 24 cm.
 
Smält fettet.
Rör i socker, ägg vetemjöl och bakpulver.
Bred ut smeten i formen.
Klyfta äpplena och lägg dem i smeten.
Strö över mandelmassan och pinjenötterna.
Grädda mtt i ugnen ca 30 minuter.
Serveras ev. med vispad grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0