Sol & bad - dag 1

söndag 2/6 = njuter
 
Nu har vi njutit hela dagen av värme och sol. 
Hotellet är en historia för sig. 
Det är personal överallt. 
Man sitter självklart vid "sitt" bord där den lilla skylten med rumsnumret står. 
 
(null)
Servitören pekar ut allt som finns att välja på och ber oss säga till honom när vi vill ha kaffe eller te. 
(null)
 
Vi ville ha te, och får då varsin liten kanna med hett vatten.  Efter frukosten bad vi om kaffe med mjölk (mjölken  står inte framme utan den tar servitören fram om man vill ha). 
Då fick vi en (ny)silverkanna med svart kaffe och en kanna med het mjölk. 
(null)
 
Sedan var kanske inte frukosten det bästa man sett. Vi kom ganska sent och jag tror inte de fyllde på något. Osten tog slut t.ex.
I receptionen får man en papperslapp som är dagens inträde till den privata stranden.  Dessutom får man ett badlakan för stranden. På den inhägnade stranden är det såklart personal som anvisar plats, fäller upp parasollet och demonstrerar duschar, omklädedrum och toaletten. 
(null)
 
(null)
 
Mitt i dagen gick vi upp på strandpromenaden och åt lunch och drack kaffe. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag har lagt mig till med mjölk nästan varje gång. Annars får man espresso utspädd med vatten "Americano". Mjölk blir bättre än vatten!
Nu ska vi göra oss i ordning för middagen, som vi äter på hotellet. Dagens meny låg på bordet i morse, och den kändes helt ok. 
Det var likadant igår, och man kryssar för det man vill ha. I går fick vi först en matsedel på tyska (!), men lyckades reda ut vad som erbjöds. Tre förrätter, tre huvudrätter att välja bland. Maträtterna känns som att de kommer från samma årtionde som inredningen och upplägget med personalen. Igår tror jag det fanns pannacotta till dessert (bland annat), och en av gästerna skulle ta det. Då kom servitören rusande och var den som stjälpte upp den på en assiett genom att ta ut den ur metallformen. 
Man baxnar. 
(null)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0