Stora vårdanfallet - en oändlig historia

Idag var det dags för stora vårdanfallet.
Jag sov rätt dåligt inatt, varmt och eländigt, men det innebar också att jag var vaken tidigt.
Efter frukost körde min privatchaufför mig in till stan.
På Ögonkliniken förklarade jag att jag inte kunde vänta på ett läkarintyg så mycket längre.
Ja, hon skulle skriva "en lapp".
Skulle inte tro det.
Jag påpekade att det var det besked jag fick för en dryg vecka sedan också och att det inte hänt något sedan dess. "Jag behöver intyget idag så att jag kan lämna det till min arbetsgivare, annars kan jag inte ansöka om sjukpenning".  Hon gick iväg och pratade med någon bakom kulisserna och sa sedan att jag kunde vänta en stund så skulle jag få hjälp. Och det fick jag.
Även läkaren drog hela litanian om att det var svårt på sommaren och att han inte hade någon tid för sånt här och att han jobbade över varje dag... Jag sa att jag förstod det problematiska men att jag inte gärna kunde vänta längre.
Jag fick mitt intyg och det skickades också elektroniskt direkt till FK. Åtminstone till 14/8 borde det vara lugnt nu. Men man måste ju bevaka allt själv. Att man får kallelser, att intyg ev. förnyas...
Nu hade regnet börjat hälla ner, så bara att hoppa i och ur bilen för den korta transporten till förvaltningsbyggnaden på jobbet gjorde att man blev rätt våt.
När jag kom dit var dörrarna låsta. Jag ringer växeln och det visar sig att hela löneadministration har stängt til 25/7! Samtidigt får jag dock besked om att de kan ta emot mitt läkarintyg för vidarebefordran.
Jag säger att jag vill ha en kopia, så de försöker övertala sin kopiator att fixa detta. Till sist fick jag hjälpa tanten.
Väl hemma igen ska jag logga in på FK med hjälp av mitt BankID. Då får jag ett meddelande om att jag måste uppdatera säkerhetsprogrammet. Tvungen, men med stor skepsis gör jag det.
Fungerar det?
Skulle inte tro det.
Fipplar och donar men får inte till det (kan inte längre logga in på banken heller såklart). Men banken har en supportchatt, så jag testar där och får bra hjälp. Installerar mera drivrutiner för korthållaren och startar om. Nu fungerar det igen.
Loggar in på FK.
Ser att läkarintyget kommit in, men kan jag ansöka om sjukpenning?
Skulle inte tro det.
Min arbetsgivare har (naturligtvis) inte sjukanmält mig eftersom de inte fått något läkarintyg. Och nu har löneadministration semester till 25/7. Min löneansvariga på institutionen har semester till 25/8!
Assssååååå.......
När vi kom hem hade regnet upphört och efter min dust med datorn satt jag ute en stund med lördagens sudoku och kryss. Sedan började det droppa, men jag tjurade och satt kvar, flyttade in i paviljongen för att så småningom ge upp och gå in. I morgon ser det inte heller alltför lovande ut vad gäller solen :-(
 
Dagens sensmoral:
Om du nödvändigt ska bli sjuk, bli det inte på sommaren eller andra ledigheter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0