Nötkaka med mörkchoklad

Nötkaka med mörkchoklad

Till en kaka:

  • 100 g mandel, grovt hackat
  • 100g valnötter, grovt hackat
  • 100g hasselnötter, grovt hackat
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 100g mörk choklad, minst 70%, i bitar
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
  • 0,5 dl blåbär eller hallon (kan uteslutas)
  • 6 ägg
  • 100g philadelphiaost
  • 200g smör, rumstempererat

 Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°C.
  2. Blanda ihop nötter, mandelmjöl och vanilj.
  3. Seperera äggvitan från gulan.
  4. Vispa ihop äggulorna med smöret.
  5. Blanda ihop ägg och smör med nötterna.
  6. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  7. Rör ner äggvitorna i nötblandningen.
  8. Rör även ner chokladbitarna och blåbär.
  9. Smörj eller klä en springform med smör eller bakplåtspapper och häll i kakblandningen.
  10. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
  11. Låt svalna och servera som är, med vispgrädde eller med kokosmjölk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0