Sallad med sparris, avokado och pumpakärnor
Sallad
- 0.5 dl pumpa kärnor
- 1 knippe grön sparris
- 2 tsk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 70 g salladsmix
- 2 avokado
- 250 g körsbärstomater
Vinägrett
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk balasamviäger
- 1 msk honung
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och doftar nötigt.
Ansa och skär sparrisen i sneda tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparrisen hastigt. Salta.
Blanda alla ingredienser till vinägretten.
Fördela sallad, avokado, tomat och sparris på ett serveringsfat. Strö över pumpakärnor och ringla över vinägretten.
Receptet hämtat ur Mer smak #4.
Kommentarer
Trackback