Avocado/solroslimpa
2 ägg
½ avocado/½ banan
½ dl solrosfrön
½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
½ avocado/½ banan
½ dl solrosfrön
½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer.
Klä en liten brödform (ca 10X20 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter (tills brödet blir fast).
Gräddade 25 minuter och brödet känns inte alls äggigt. Däremot blev det väldig lågt och lämpar sig knappast för skivor. Bättre att skära en bit och dela som en rågruta/bräck.
Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer.
Klä en liten brödform (ca 10X20 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter (tills brödet blir fast).
Gräddade 25 minuter och brödet känns inte alls äggigt. Däremot blev det väldig lågt och lämpar sig knappast för skivor. Bättre att skära en bit och dela som en rågruta/bräck.
Med avocado ger brödet totalt 11g kolhydrater.
Hämtad från Bakasockerfritt.
Kommentarer
Trackback