Aubergine- & fetaostgratäng
Ingredienser
- 1 aubergine
- 1 lök
- 3-4 tomater
- 4 dl creme fraiche
- basilika eller oregano
- salt och peppar
- fetaost
- 2-3 dl riven ost
Värm ugnen till 200°C
Tomatsalsa:
Skålla och skala tomaterna. Hacka tomater och lök och fräs i ca 50g smör. Tillsätt salt, peppar, basilika. Fräs i några minuter.
Gratängen:
Dela augergine i cm tjocka skivor, smält smör i en stekpanna och stek aubergine på båda sidorna tills den får fin färg.
I en ugnsform lägg ett lager aubergine, häll över hälften av tomatsalsan. Klicka på creme fraiche, så att hälften används. Smula hälften av fetaosten ovanpå. Gör sedan ett lager till. Avsluta med först fetaost och sen rivenost längst upp.
Gratinera i ugnen i ca 20-30 min så att gratängen får fin färg. Servera till grillat eller stekt kött/kyckling/fisk!
Receptet hämtat från LifeZone
Kommentarer
Trackback