Philadelphiabullar
Bulldeg:
- 150 gram smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 ägg + till pensling
- 1 dl socker
- ½ tsk salt
- 10-11 dl vetemjöl
Fyllning:
- 150 gram smör
- 2 msk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
- 100 gram philadelphiaost
Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
Häll ut degen i en smord långpanna (degen är väldigt kletig).
Fördela fyllningen över kakan, ca 6*8 (en dryg tesked i varje klatt).
Jäs 15 minuter igen.
Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader.
Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.
Fördela fyllningen över kakan, ca 6*8 (en dryg tesked i varje klatt).
Jäs 15 minuter igen.
Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader.
Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.
Receptet hämtat från Frostrosor.
Kommentarer
Trackback