Innejobb mest

söndag 4/8 = handboll till frukost
 
Sveriges sist gruppspelsmatch i handbollen startade 9.00.
Passade bra att följa medan vi åt frukost. Sverige vann komfortabelt mot Japan och är i kvartsfinal (vilket man iofs var redan innan).
Väntar lite på att det ska bli torrt i markerna så att vi kan leta lite blåbär. I morgon ser det lovande ut.
 
lördag 3/8 = regn och möbelhämtning
 
Kommunikationsdottern hade frågat om någon kunde hjälpa till och hämta förvaringsmöbler som hon köpt. De saknar dragkrok på bilen och det inköpta rymdes inte inne i bilen.
När förfrågan sokrades med kaffe så erbjöd vi oss 😆
Vi hann en snabbtur till stan eftersom jag ville till CO.
Köpte en skärmatta 45 x 30 cm.
 Sedan hämtning av möbler och kaffe efter avslutat jobb.
 Den äldre kusinen har något liknande i sitt rum och det fungerar utmärkt sör att få lite ordning på alla leksaker.
Träffa Myrpan är ju inte helt fel heller. Hon vaknade just när vi kom tillbaka och då satte mamman på henne de blommiga shortsen jag sydde. Passade bra vad jag kan se.
När vi druckit kaffe och umgåtts med My en stund bestämde vi oss för att vi skulle hinna med IKEA på vägen hem (+ några andra småärenden i köpcentrat).
Vi tittade på köksmöbel och matta till hallen. Mattan vi har är snygg, men samlar på sig massor av skräp och är helt hopplös att dammsuga. Vi har också pratat om att göra något åt mitt gamla arbetsrum, som numera är gäst- och syrum. Bordet är dock litet och rummet är rätt överlastat, så vi har funderat lite på hur det kan omorganiseras. Jag skulle vilja ha en lång skiva och att bordet står så att man kan gå på båda långsidorna. Vårt stora matbord har fungerat bra.
 
Hem lagom till handbollen och sedan gjorde vi en paj.
Passade på att använda den broccoli som växt i köksträdgården.
 
fredag 2/8 = prickat av på listan
 
En sak jag länge velat få gjort (OBS! inte göra) är att röja i stöklådan i köket.
Till sist vet man inte vad som finns där.
Nu är det gjort i alla fall. Rätt mycket kunde kastas, vilket man ju misstänkte. Tiden går och vissa saker blir inaktuella.
På eftermiddagen klarnade det upp, så jag fick sitta i solen någon timme.
torsdag 1/8 = text
 
Var lite nyfiken på mina morötter. Jag har sått en färgmix:
Därför gallrade jag lite:
Jag har sett en idé på nätet om att sy barnbyxor av en gammal skjorta. Om man tänker till när man klipper så får man läckra benslut. Har nu fått en skjorta av Barnafadern som jag ska testa med.
På kvällen sydde jag färdigt ett par shorts till, dessa till Sam. Fick lov att klippa tyget åt "fel håll", för annars hade det inte räckt 😉, så därför är de randiga på bredden istället för på längden. Men det är ett tunt och tätvävt tyg så jag tror inte det kommer att dra sig överhuvudtaget.
Det är något skumt med mönstret, midjebiten är för kort, vilket jag löst med att lägga motveck på framstycket, men då minskar plagget i storlek! Varför tänkte jag inte på det med par #2?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0