Första dagen på jobbet

måndag 6/8 = +12
 
Jag sov riktigt dåligt i natt, och jag insåg vid 6 att det berodde på att det var så otroligt kallt i sovrummet. Men steg jag upp och stängde dörren?
Nej, det gjorde jag naturligtvis inte.
Idag var det dags att dra till jobbet, så det var lika bra att stiga upp, istället för att vänta på att väckaren skulle ringa.
+12 grader visade termometern.
Jag duschade, fixade håret, åt frukost, läste tidningen och väckte så småningom Barnafadern, som skulle skjutsa mig för att ha tillgång till bilen under dagen.
I garaget kan man nästan tro att vi har en skoter, men det är lilla poolen som hänger på tork.
Någonstans har jag svårt att acceptera att det är möjligt med så snabba väderskiften, så jag hade bestämt mig för att ta jeanskjolen idag.
Och jag ändrar mig inte.
Speciellt inte när jag ska klä mig i smyg för att kompanjonen sover (ofta brukar jag lägga kläderna i ett annat rum för att inte störa). Fick lov att ta en kofta också.
Håret fixar jag på planet under, på #4's gamla rum. Hon har en spegel över hela väggen och en lika stor byrå under så man har bra med utrymme för hårtorkarna.
Japp, men med det häpnadsväckande väderomslaget var det ingen större förlust, och man vet ju att det kommer. Jag hanterade alla mail som kommit, pratade med kollegor om ditt och datt, tog ett par telefonsamtal och gjorde en individuell studieplan. Fick boka in ett par individuella möten också.
Yngsta dottern som haft Bilen på en 10-dagars turné till Riksgränsen och Lofoten, skulle sätta igång med plugget idag, så det passade bra att jag tog över den bilen igen. Hon kom förbi med sin pluggkompis och fick kaffe så fick jag nyckeln. Bilen är nu Nystädad! Bra deal tycker jag.
Men något är krutt med bromsarna bak på ena sidan, så den måste nog passera verkstaden.
 
Ringde mamma, som "hade tänkt ringa mig".
Kom hon på efter en stund.
Ringer gör hon egentligen bara när hon är arg, eller har fått en kallelse till något vårdbesök. Men nu hade hon en bok hon ville att jag skulle beställa. Så då gjorde jag det medan jag hade henne i telefon.
Jag betalar via banken och hon sätter in pengar på mitt konto. Om hon kommer ihåg. Praktiskt hur som helst.
Och bra att hon vill läsa, för det verkar inte som att hon handarbetar längre. Nu ska jag göra en kopp te och titta på Äkta människor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0