Recept på nötbrödet
Jag utgick från ett LCHF-recept jag hittade i en blogg.
Mixa:
- 4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
- 2 matskedar Fiber Husk
- 2 teskedar bakpulver
- 1½ tesked salt
Lägg i resten av de torra ingredienserna:
- 1 matsked brödkryddor (fänkål, kummin eller anis – hela frön eller malda)
- 4 dl valnötter (ca 150 g)
Rör ihop till en jämn smet och blanda ner i de torra ingredienserna:
- 250 g kesella (en burk) helst med högsta fetthalt
- 6 ägg
- 1 -2 dl youghurt, filmjölk, gräddfil, mjölk, vatten eller crème fraîche som gör smeten mer lättflytande
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en brödform på ca 2 liter med bakplåtspapper (viktigt!)
- Kör linfrö, Fiber Husk, bakpulver och salt i en mixer
- Lägg i valnötter och kryddor mixade eller omixade.
- Vispa ihop ägg och kesella och ev. vätska i mixer/matberedare.
- Klicka i smeten i formen och jämna till.
- Grädda nederst i ugnen på 175 grader i 1 timme och 20 minuter (80 minuter).
- Låt svalna inlindat i bakduk för mjuk skorpa och utan bakduk för knaprig skorpa.
Kommentarer
Trackback