Recept på nötbrödet

Jag utgick från ett LCHF-recept jag hittade i en blogg.

Mixa:

  • 4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
  • 2 matskedar Fiber Husk
  • 2 teskedar bakpulver
  • 1½ tesked salt

Lägg i resten av de torra ingredienserna:

  • 1 matsked brödkryddor (fänkål, kummin eller anis – hela frön eller malda)
  • 4 dl valnötter (ca 150 g)

Rör ihop till en jämn smet och blanda ner i de torra ingredienserna:

  • 250 g kesella (en burk) helst med högsta fetthalt
  • 6 ägg
  • 1 -2 dl youghurt, filmjölk, gräddfil, mjölk, vatten eller crème fraîche som gör smeten mer lättflytande
Så här gör man:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en brödform på ca 2 liter med bakplåtspapper (viktigt!)
  3. Kör linfrö,  Fiber Husk, bakpulver och salt i en mixer
  4. Lägg i valnötter och kryddor mixade eller omixade.
  5. Vispa ihop ägg och kesella och ev. vätska i mixer/matberedare.
  6. Klicka i smeten i formen och jämna till.
  7. Grädda nederst i ugnen på 175 grader i 1 timme och 20 minuter (80 minuter).
  8. Låt svalna inlindat i bakduk för mjuk skorpa och utan bakduk för knaprig skorpa.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0