Rödbetsbifar - otestat
Biffar:
- 500 g Rödbetor
- 2 ägg
- 1/4 gul lök
- 1 msk kokosmjöl
- salt och peppar (använd valfria kryddor)
- smör till stekning
Skala och riv rödbeta och lök och lägg i sil. Låt överflödig vätska droppa av.
Blanda rivet med ägg, mjöl och kryddor och forma till biffar (5-6 st).
Stek i smör på medelhög värme va 15 min.
Getostkräm:
- 50 g getost
- 2 dl Arla Köket® crème fraiche
- 1 tsk rosmarin
- 1 krm salt
- 1⁄2 tsk honung
Avocado/solroslimpa
2 ägg
½ avocado/½ banan
½ dl solrosfrön
½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
½ avocado/½ banan
½ dl solrosfrön
½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer.
Klä en liten brödform (ca 10X20 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter (tills brödet blir fast).
Gräddade 25 minuter och brödet känns inte alls äggigt. Däremot blev det väldig lågt och lämpar sig knappast för skivor. Bättre att skära en bit och dela som en rågruta/bräck.
Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer.
Klä en liten brödform (ca 10X20 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter (tills brödet blir fast).
Gräddade 25 minuter och brödet känns inte alls äggigt. Däremot blev det väldig lågt och lämpar sig knappast för skivor. Bättre att skära en bit och dela som en rågruta/bräck.
Med avocado ger brödet totalt 11g kolhydrater.
Hämtad från Bakasockerfritt.
Rödlöksmarmelad/chutney
Ingredienser
- 4 stora rödlökar
- 25 g smör eller margarin
- 1/2 dl flytande honung
- 1 dl rödvin
- 1 1/2 dl (koncentrerad) svartvinbärssaft
- salt och peppar
Gör så här:
- Skala, halvera och skiva löken tunt. Smält matfettet i en panna och lägg i löken.
- Häll över honungen och låt löken fräsa en stund på svag värme under omrörning.
- Späd med saft och vin och låt löken småputtra tills större delen av vätskan kokat in.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt marmeladen svalna. Servera den till stekt kött, fågel eller vilt.
Receptet hämtat från ICA.
Bild från matstugan
Oreo fudge
Oreo cookie fudge
ca 25 bitar
- 1 burk sötad kondenserad mjölk
- 500 g hackad vit choklad
- 1 pkt grovt hackade oreos
Gör så här:
Klä en form ca 18 x 25 cm med bakplåtspapper.
Förbered ett vattenbad.
I det smälter du samman den kondenserade mjölken och den vita chokladen.
När det har smält samman tar du bort bunken från värmen, och rör ner de grovt hackade oreosarna.
Häll upp i den förberedda formen, och låt stelna i minst 4 timmar.
Skär upp i bitar, förvara i kylskåp.
Hämtat från Pink pastry.