Rödlöksmarmelad/chutney

Ingredienser

  • 4 stora rödlökar
  • 25 g smör eller margarin
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 dl rödvin
  • 1 1/2 dl (koncentrerad) svartvinbärssaft
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Skala, halvera och skiva löken tunt. Smält matfettet i en panna och lägg i löken.
  • Häll över honungen och låt löken fräsa en stund på svag värme under omrörning.
  • Späd med saft och vin och låt löken småputtra tills större delen av vätskan kokat in.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Låt marmeladen svalna. Servera den till stekt kött, fågel eller vilt.
Supergott till ... det mesta, faktiskt.
Receptet hämtat från ICA.
Bild från matstugan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0