Dulce de Leche Brownies - större sats

24st
135 g smör
200 g mjölkchoklad
0.6 dl kakao
3 stora ägg (3.5 mindre)
2.35 dl socker
1.2 tsk vaniljsocker
2.35 dl mjöl
2.35 dl Dulce de Leche

Dulce de Leche = Mjuk kola som fås genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 2-3 timmar. Burken ska vara under vatten hela tiden, fyll ev. på mer om det behövs under koktiden. 1 burk blir ca 3 dl
(Jag kokade i 2 timmar 15 minuter)

Smält smör och mjölkchoklad på låg värme i en kastrull. Häll blandningen i en skål och vispa i ett ägg i taget. Rör i socker och vaniljsocker. Vänd till sist ner vetemjöl blandat med kakao.

Häll smeten i en form som är 30x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Klicka ut DDL över smeten (klumpar jämnt över formen, ta hjälp av en tesked).

Grädda i 180 grader, ca 25 min (brownien ska fortfarande vara lite lös i mitten).
Låt kakan kallna i formen och skär sedan upp den i mindre bitar.

Anpassat från mingodasida.blogspot.com

Supergod långpannekaka

Ingredienser

Deg:
375 gram margarin (rumsvarmt)
11 dl mjöl
4,5 dl socker
4 msk vanillinsocker
1 msk bakpulver
1 msk bikarbonat

Fyllning:
3 ägg
1 burk kesella (a 2 dl)
2 burkar creme fraiche (a 2 dl styck, den feta varianten)
3 dl socker
1 msk vanillinsocker

Gör så här: Blanda ingredienserna till degen och arbeta ihop. Tryck ut drygt hälften i en bakplåtsklädd långpanna. Rör samman ingredienserna till fyllningen och häll den över degbotten i långpannan (ca 35x42 cm) smula resten av degen uppepå. Grädda i ca 30 minuter i 200 grader.

Hämtat från bevemyrs.blogg.se/

Ingegärds isflakskakor

  • 200 g margarin
  • 1 dl strösocker
röres pösigt!
  • 1 dl farinsocker
  • 2 äggulor
blandas i.

Rör i
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
Kladda ut i en (osmord) långpanna.

Hacka en kaka mörk blockchoklad och tryck ut i degen (använd ett bakplåtspapper).

Vispa 3 äggvitor
blanda i 2.5 dl strösocker och rör.

Bred över kakan, försiktigt så att ingen choklad dras upp.
Grädda 18 minuter mitt i ugnen i 175 grader.

Skär rutor medan kakan är varm.

Låt kallna i långpannan.

När kakan är kall brukar jag skära igen innan jag lyfter upp kakorna.

Ätes kalla, nästan direkt ur frysen.

Dulce de leche Brownies

16 st

115 g smör
170 g mjölkchoklad
1/2 dl kakao
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 dl Dulce de Leche*

*DDL = Mjuk kola som du får genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Burken ska vara under vatten hela tiden, fyll ev. på mer om det behövs under koktiden. 1 burk blir ca 3 dl

Smält smör och mjölkchoklad på låg värme i en kastrull. Häll blandningen i en skål och vispa i ett ägg i taget. Rör i socker och vaniljsocker. Vänd till sist ner vetemjöl blandat med kakao.

Häll hälften av smeten i en form som är 20x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Klicka ut hälften av dulce de leche över smeten (klumpar jämnt över formen, ta hjälp av en tesked). Häll över resten utav brownie smeten och klicka sedan ut resten av dulce de lechen.

Grädda i 180 grader, ca 35 min (brownien ska fortfarande vara lite lös i mitten). Låt kakan kallna i formen och skär sedan upp den i mindre bitar.

Hämtat från mingodasida.blogspot.com

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0