Havrefranska (16 st.)

Ingredienser
  • 75 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 75 g jäst
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 tsk salt
  • 8 dl havregryn
  • ca 8 dl vetemjöl
Smält margarinet och mjölken till fingervarm.
Lös jästen i lite degspad och blanda i resten.
Socker, salt och havregrynet blandas ner. Arbeta in vetemjölet eftersom.
Forma 16 bullar och lägg på plåt.
Låt jäsa i 30 minuter.
Pensla med mjölk och strö på lite havregryn. Eller klipp i bullarna...

Vitt LCHF-bröd

Ingredienser

  • 5 Ägg
  • 50 gr smält Smör
  • 1 dl Kokosmjöl
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 tsk Bakpulver
  • ½ tsk Salt
  • Sesamfrön och Svartkummin

Gör så här:

Smält smöret och låt svalna.
Pensla en form med lite av det smälta smöret, strö i frön.
Vispa äggen tjockt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner mjölet i äggsmeten och rör sen i smöret.
Blanda väl och fördela smeten i formen, strö över lite mer frön.
Grädda på 175° i 25 minuter.
Låt svalna lite i formen, lossa med en stekspade i kanterna och stjälp upp på galler.
 
Låt kallna innan brödet skärs i skivor. Frys in och ta fram eftersom, tina i brödrost eller ugn.
 
Receptet hämtat från http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

Bra korvgryta

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 2 msk senap
  • 400 gram potatis
  • 400 gram korv
  • En  röd lök
  • En bit porjolök i strimlor
  • Grytgrönsaker av något slag
  • Persilja

 

Tillagning

Koka upp vattnet, buljongtärningen och senapen. Skala och skär potatisen, löken och rotsakerna i lagom stora bitar. Låt dem koka mjuka i buljongen.
Skär under tiden korven, lägg den i grytan och låt det hela bli genomvarmt. Klipp persilja över.
Om du bryner korv och lök, får du en kraftigare smak på rätten.
 

Servering

Creme fraiche smaksatt med curry passar utmärkt till.
Anpassat recept från Tasteline.

Köttbullar - i mängd & i ugn

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • smör till stekning
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till en köttbullsfärs.

Rulla färsen till köttbullar. Lägg på en smord plåt.

Stek i ugnen på cirka 225-250 grader, tills köttbullarna har fått fin färg

Bryn köttbullarna i en stekpanna efteråt för att få fin yta.


RSS 2.0