Havrefranska (16 st.)

Ingredienser
  • 75 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 75 g jäst
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 tsk salt
  • 8 dl havregryn
  • ca 8 dl vetemjöl
Smält margarinet och mjölken till fingervarm.
Lös jästen i lite degspad och blanda i resten.
Socker, salt och havregrynet blandas ner. Arbeta in vetemjölet eftersom.
Forma 16 bullar och lägg på plåt.
Låt jäsa i 30 minuter.
Pensla med mjölk och strö på lite havregryn. Eller klipp i bullarna...

Kommentarer
Postat av: Kristina

Brödet såg smarrigt ut. Alltid gott med nybakat för att inte tala om doften som sprider sig.
Hoppas du fortsätter o kryar på dig

2013-02-25 @ 22:14:12
URL: http://ruach.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0