Veganska Kärleksmums

Ingredienser: 

  • 150 g mjölkfritt smör
  • 2 dl mjölk – havre, cashew, mandel, soja
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4.5 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 150 g mjölkfritt smör
  • 0.75 dl espresso
  • 2 msk kakao
  • 5 dl florsocker

+ 1-2 dl riven kokos till garnering

  1. Kakan: Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en bakform med bakplåtspapper, 20×30 cm.
  2. Smält smöret och rör ner mjölken.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner smörblandningen och rör ihop en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.

 

  1. Glasyr: Smält smöret i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser. Rör till en slät smet och bred den sedan över kakan.
  2. Strö över kokos och låt sedan kakan stelna helt i kylskåp innan du skär den i bitar.
Hämtad från Fridas bakblogg.

Chokladbollar raw

Ca 15 stycken
  • 8-10 dadlar
  • 2 msk torkade blåbär (om det utesluts, använd 10 dadlar)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 msk kokosfett
  • 3 msk ekologisk kakao
  • 1 msk espresso eller starkt kaffe
  • 2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller vaniljextrakt

Tillsätt ev 1-2 msk vatten (om smeten blir för hård).
För vuxen smak, smaksätt med 1 msk mörk rom eller amaretto.

Topping: kokosflingor eller/och 70% mörk choklad, hackad mandel

Mixa alla ingredienser i en matberedare med knivar. Ställ kallt en halvtimme innan små bollar rullas.
Rulla i kokos alternativt rulla i smält choklad och strö hackad mandel ovanpå.
Förvara kallt.

 

Från Åse på 56kilo.


RSS 2.0