Chokladbollar raw

Ca 15 stycken
  • 8-10 dadlar
  • 2 msk torkade blåbär (om det utesluts, använd 10 dadlar)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 msk kokosfett
  • 3 msk ekologisk kakao
  • 1 msk espresso eller starkt kaffe
  • 2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller vaniljextrakt

Tillsätt ev 1-2 msk vatten (om smeten blir för hård).
För vuxen smak, smaksätt med 1 msk mörk rom eller amaretto.

Topping: kokosflingor eller/och 70% mörk choklad, hackad mandel

Mixa alla ingredienser i en matberedare med knivar. Ställ kallt en halvtimme innan små bollar rullas.
Rulla i kokos alternativt rulla i smält choklad och strö hackad mandel ovanpå.
Förvara kallt.

 

Från Åse på 56kilo.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0