Veganska Kärleksmums
Ingredienser:
- 150 g mjölkfritt smör
- 2 dl mjölk – havre, cashew, mandel, soja
- 2.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 4.5 dl vetemjöl
Glasyr:
- 150 g mjölkfritt smör
- 0.75 dl espresso
- 2 msk kakao
- 5 dl florsocker
+ 1-2 dl riven kokos till garnering
- Kakan: Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en bakform med bakplåtspapper, 20×30 cm.
- Smält smöret och rör ner mjölken.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner smörblandningen och rör ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
- Glasyr: Smält smöret i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser. Rör till en slät smet och bred den sedan över kakan.
- Strö över kokos och låt sedan kakan stelna helt i kylskåp innan du skär den i bitar.
Hämtad från Fridas bakblogg.
Kommentarer
Trackback