Veganska philadelphiabullar
ca 20 st
Ingredienser:
5 dl havre- eller sojamjölk
150 gram rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
12 dl vetemjöl
Pärlsocker
Fyllning :
150 gram rumsvart margarin
200 gram Creamy Spread naturell
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
- Ljumma mjölken och rör ut jästen med.
- Tillsätt det rumsvarma margarinet, sockret, saltet och mjölet. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
- Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
- Gör 20-24 fördjupningar i degen med en mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Strö över pärlsocker.
- Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
- Låt svalna och skär sedan i fyrkanter mellan hålen.
Ugnsbakad lax
- 600 g laxfilé
Pesto
- 50 g pinjenötter
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st liten burk svarta urkärnade oliver (290 g)
- 0,5 st kruka koriander
- 0,5 st kruka dill
- 4 msk olivolja
- 1 st ekologisk citron
- salt
- peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Riv eller pressa vitlöken.
Mixa pinjenötter (spara några till garnering), vitlök, oliver, de färska örterna, olivoljan samt finrivet skal och saft av citronen.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp lax på en ugnsfast form och fördela örtröran på laxbitarna.
Tillaga laxen (i bitar) i ugnen i 15–20 minuter, hel laxsida 30 minuter.
Receptet från recept.nu
Sallad med sparris, avokado och pumpakärnor
Sallad
- 0.5 dl pumpa kärnor
- 1 knippe grön sparris
- 2 tsk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 70 g salladsmix
- 2 avokado
- 250 g körsbärstomater
Vinägrett
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk balasamviäger
- 1 msk honung
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och doftar nötigt.
Ansa och skär sparrisen i sneda tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparrisen hastigt. Salta.
Blanda alla ingredienser till vinägretten.
Fördela sallad, avokado, tomat och sparris på ett serveringsfat. Strö över pumpakärnor och ringla över vinägretten.
Receptet hämtat ur Mer smak #4.