Ugnsbakad lax

  • 600 g laxfilé
Pesto
  • 50 g pinjenötter
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st liten burk svarta urkärnade oliver (290 g)
  • 0,5 st kruka koriander
  • 0,5 st kruka dill
  • 4 msk olivolja
  • 1 st ekologisk citron
  • salt
  • peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Riv eller pressa vitlöken.
Mixa pinjenötter (spara några till garnering), vitlök, oliver, de färska örterna, olivoljan samt finrivet skal och saft av citronen.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp lax på en ugnsfast form och fördela örtröran på laxbitarna.
Tillaga laxen (i bitar) i ugnen i 15–20 minuter, hel laxsida 30 minuter.
Receptet från recept.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0