Veganska philadelphiabullar
ca 20 st
Ingredienser:
5 dl havre- eller sojamjölk
150 gram rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
12 dl vetemjöl
Pärlsocker
Fyllning :
150 gram rumsvart margarin
200 gram Creamy Spread naturell
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
- Ljumma mjölken och rör ut jästen med.
- Tillsätt det rumsvarma margarinet, sockret, saltet och mjölet. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
- Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
- Gör 20-24 fördjupningar i degen med en mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Strö över pärlsocker.
- Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
- Låt svalna och skär sedan i fyrkanter mellan hålen.
Kommentarer
Trackback