Veganska philadelphiabullar

ca 20 st
 
Ingredienser:
5 dl havre- eller sojamjölk
150 gram rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
12 dl vetemjöl
Pärlsocker
 
Fyllning :
150 gram rumsvart margarin
200 gram Creamy Spread naturell
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
  • Ljumma mjölken och rör ut jästen med.
  • Tillsätt det rumsvarma margarinet, sockret, saltet och mjölet. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
  • Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  • Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  • Gör 20-24 fördjupningar i degen med en mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Strö över pärlsocker.
  • Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
  • Låt svalna och skär sedan i fyrkanter mellan hålen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0