Mazarinsnibbar med mocka/salmiak-choklad

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 dl socker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 100g malen mandel
  • 5 droppar bittermandelarom

Garnering

  • 1 dl grovhackad sötmandel
  • 1 dl grovhackad choklad med smak (salmiak, kaffe...)

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och mjöla eller bakpapperstäck en liten långpanna ca 22*32cm.

Smält matfettet och låt svalna.

Tillsätt socker och ägg och rör smeten slät.

Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och rör slätt. Rör ner malen mandel och bittermandelolja.

Bred ut smten jämt i formen och strö över den grovhackade mandeln.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter, till svagt gyllenbrun färg (prova i mitten med provsticka).

Strö direkt den hackade chokladen över den varma kakan, så smälter den något.

Låt svalna i långpannan.

Dela kakan i två längder och skär i snibbar.


Frukostfrallor (12 st)

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 4 msk sesamfrön
  • 4 msk fiberhust
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 st. ägg
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 msk smält kokosfett (olivolja)

Sätt ugnen på 200 grader.

 

Blanda mandelmjöl, sesamfrö, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.

Vispa ihop ägg, creme fraiche och fett.

Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna, blanda till en slät smet.

Låt svälla några minuter.

Forma (med händerna) smeten till 12-13 runda bollar och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper..

Grädda mitt i ugnen 15-18  minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.


RSS 2.0