Mazarinsnibbar med mocka/salmiak-choklad
Ingredienser
- 200 g smör
- 5 dl socker
- 4 ägg
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk vanillinsocker
- 100g malen mandel
- 5 droppar bittermandelarom
Garnering
- 1 dl grovhackad sötmandel
- 1 dl grovhackad choklad med smak (salmiak, kaffe...)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla eller bakpapperstäck en liten långpanna ca 22*32cm.
Smält matfettet och låt svalna.
Tillsätt socker och ägg och rör smeten slät.
Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och rör slätt. Rör ner malen mandel och bittermandelolja.
Bred ut smten jämt i formen och strö över den grovhackade mandeln.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter, till svagt gyllenbrun färg (prova i mitten med provsticka).
Strö direkt den hackade chokladen över den varma kakan, så smälter den något.
Låt svalna i långpannan.
Dela kakan i två längder och skär i snibbar.
Kommentarer
Trackback