Ingegärds isflakskakor

  • 200 g margarin
  • 1 dl strösocker
röres pösigt!
  • 1 dl farinsocker
  • 2 äggulor
blandas i.

Rör i
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
Kladda ut i en (osmord) långpanna.

Hacka en kaka mörk blockchoklad och tryck ut i degen (använd ett bakplåtspapper).

Vispa 3 äggvitor
blanda i 2.5 dl strösocker och rör.

Bred över kakan, försiktigt så att ingen choklad dras upp.
Grädda 18 minuter mitt i ugnen i 175 grader.

Skär rutor medan kakan är varm.

Låt kallna i långpannan.

När kakan är kall brukar jag skära igen innan jag lyfter upp kakorna.

Ätes kalla, nästan direkt ur frysen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0