Dulce de Leche Brownies - större sats
24st
135 g smör
200 g mjölkchoklad
0.6 dl kakao
3 stora ägg (3.5 mindre)
2.35 dl socker
1.2 tsk vaniljsocker
2.35 dl mjöl
2.35 dl Dulce de Leche
Dulce de Leche = Mjuk kola som fås genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 2-3 timmar. Burken ska vara under vatten hela tiden, fyll ev. på mer om det behövs under koktiden. 1 burk blir ca 3 dl
(Jag kokade i 2 timmar 15 minuter)
Smält smör och mjölkchoklad på låg värme i en kastrull. Häll blandningen i en skål och vispa i ett ägg i taget. Rör i socker och vaniljsocker. Vänd till sist ner vetemjöl blandat med kakao.
Häll smeten i en form som är 30x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Klicka ut DDL över smeten (klumpar jämnt över formen, ta hjälp av en tesked).
Grädda i 180 grader, ca 25 min (brownien ska fortfarande vara lite lös i mitten).
Låt kakan kallna i formen och skär sedan upp den i mindre bitar.
Anpassat från mingodasida.blogspot.com
135 g smör
200 g mjölkchoklad
0.6 dl kakao
3 stora ägg (3.5 mindre)
2.35 dl socker
1.2 tsk vaniljsocker
2.35 dl mjöl
2.35 dl Dulce de Leche
Dulce de Leche = Mjuk kola som fås genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 2-3 timmar. Burken ska vara under vatten hela tiden, fyll ev. på mer om det behövs under koktiden. 1 burk blir ca 3 dl
(Jag kokade i 2 timmar 15 minuter)
Smält smör och mjölkchoklad på låg värme i en kastrull. Häll blandningen i en skål och vispa i ett ägg i taget. Rör i socker och vaniljsocker. Vänd till sist ner vetemjöl blandat med kakao.
Häll smeten i en form som är 30x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Klicka ut DDL över smeten (klumpar jämnt över formen, ta hjälp av en tesked).
Grädda i 180 grader, ca 25 min (brownien ska fortfarande vara lite lös i mitten).
Låt kakan kallna i formen och skär sedan upp den i mindre bitar.
Anpassat från mingodasida.blogspot.com
Kommentarer
Trackback