Glöggbröd - lite för äggigt!
- 1.5 dl mandelmjöl
- 2.5 dl hasselnötsmjöl
- 2,5 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- (2 msk vörtkrydda, eller mer om du önskar)
- 1,5 dl creme fraiche
- 2 dl glögg/julmust, light
- 5 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa äggen pösigt med elvisp ett par minuter.
Blanda creme fraiche och glögg/must i en annan bunke och rör ner det i äggsmeten.
Blanda creme fraiche och glögg/must i en annan bunke och rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten.
Låt stå ett par minuter så att smeten ”sätter sig” något.
Låt stå ett par minuter så att smeten ”sätter sig” något.
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i formen.
Grädda brödet på nedersta falsen i ca 40 minuter, tills det är färdigt i mitten.
Låt svalna på galler under bakduk, skär i skivor och frys.
Totalt 41g kolhydrater
Receptet modifierat från Alla goda ting
Vörtbröd
6 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 tsk malen pomerans
1.5 tsk malen ingefära
3/4 tsk malen nejlika
3/4 tsk malen kardemumma
1 krm salt
2 dl julmust light
2 dl creme fraiche
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 tsk malen pomerans
1.5 tsk malen ingefära
3/4 tsk malen nejlika
3/4 tsk malen kardemumma
1 krm salt
2 dl julmust light
2 dl creme fraiche
Blanda först ihop alla torra ingredienser.
Häll i ägg, julmust och cf.
Blanda allt och låt stå 5 minuter.
Häll i form med bakplåtspapper i.
Grädda i mitten av ugnen 40 minuter på 200 grader.
Totalt 110 g kohydrater
Receptet från underbarasaker.blogg.se