Glöggbröd - lite för äggigt!

 
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 2.5 dl hasselnötsmjöl
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • (2 msk vörtkrydda, eller mer om du önskar)
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 dl glögg/julmust, light
  • 5 ägg
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa äggen pösigt med elvisp ett par minuter.
Blanda creme fraiche och glögg/must i en annan bunke och rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten.
Låt stå ett par minuter så att smeten ”sätter sig” något.
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i formen.
Grädda brödet på nedersta falsen i ca 40 minuter, tills det är färdigt i mitten.
Låt svalna på galler under bakduk, skär i skivor och frys.
 
Totalt 41g kolhydrater
 
Receptet modifierat från Alla goda ting

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0