Kladdkaka - LCHF
- 100g smör
- 100g mörk choklad (hög kakaohalt)
- 2 ägg
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
Vispa äggen och rör ner chokladsmeten, kakao och vaniljpulver.
Bred ut smeten i en smord, liten form.
Grädda 6 minuter i 200 grader.
Låt svalna ordentligt.
T.o.m. bättre en dag senare.
Pinjeäppelkaka
Ingredienser
- 125 g smör/margarin
- 2.5 dl strösocker
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 2-3 äpplen
- 100 g mandelmassa
- 0.5 dl pinjenötter
- smör o ströbröd till formen
Smörj och bröa en form, ca 24 cm.
Smält fettet.
Rör i socker, ägg vetemjöl och bakpulver.
Bred ut smeten i formen.
Klyfta äpplena och lägg dem i smeten.
Strö över mandelmassan och pinjenötterna.
Grädda mtt i ugnen ca 30 minuter.
Serveras ev. med vispad grädde.