Våfflor - 4 portioner
Detta är ett recept från Buffé nr 3 2003.
- 125 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl iskallt vatten
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Våfflor - LCHF
3 våfflor
- 2 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 msk fiberhusk
- vaniljpuver (ca 0,5-1 tsk)
- lite salt
Blanda de torra ingredieserna och rör ned i ägg-grädden.
Låt svälla något, grädda i het lagg och njut med vispad grädde och t.ex. hallon.
Grädda ordentligt för att öka frasigheten.
Recept och bild hämtade från Åse Falkman Fredriksson.