Snabbbröd - kokosmjöl
1 bröd (2 skivor)
- 2 ägg
- knappt 1 msk fiberhusk
- 1,5 msk kokosmjöl
- 1 msk kokosfett
- Lite salt
Smält kokosfettet i tallriken, vispa ihop äggen med en gaffel och kokosfettet i en djup tallrik, rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggen, mikra i 2 minuter på högsta värmen!
ÅSF delade sedan brödet och rostade!
Bra som pizzabotten också!
(Bild och recept från Åse Falkman Fredrikson)
Kyckling teriyaki i ugn
Ingredienser
- 6-8 kycklingfiléer (upptinade eller färska), ~150g/st
Såsen:
- 5 dl matlagningsgrädde
- 5 dl crème fraiche
- 3 dl teriyaki sås
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg de brynta kycklingfiléerna i en ungsform.
Blanda alla ingredienser för såsen i en skål och häll såsen över kycklingen.
Sätt i ugn 40-45 minuter.
Serveras med ris och sallad.
Pannkakor - LCHF
4 stora
- 2 dl grädde
- 1 dl gammeldags mjölk
- 2 msk fiberhusk
- 4 ägg
- 1-2 nypor salt
Vispa samman allt med elvisp. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör.
Smeten blir ganska tjock så man får bre ut den lite i stekpannan, men den flyter ut i värmen.
Servera vispgrädde och tex osötade hallon till.
Kanonbra som våfflor! Halva satsen ger ca 5 våfflor.