Semlor (LCHF) 4 st.
Bullar
(3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia)
1 dl vispgrädde
1/2 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
Mandelmassa
1 1/2 dl sötmandel
2 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
1-2 msk vispgrädde
vispad grädde
Gör så här
Bullar
Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Låt svälla något.
Rulla 4 fina runda bullar (ca 115 g per bulle).
50 g osaltat smör
4 ägg(3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia)
1 dl vispgrädde
1/2 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
Mandelmassa
1 1/2 dl sötmandel
2 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
1-2 msk vispgrädde
vispad grädde
Gör så här
Bullar
Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Låt svälla något.
Rulla 4 fina runda bullar (ca 115 g per bulle).
Grädda i 175° cirka 25 minuter.
Låt svalna helt.
Mandelmassa
Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och pulskör i några minuter. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.
Mandelmassa
Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och pulskör i några minuter. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.
Recept och bild ursprungligen från lchfrecept.com.
~Raggmunk
- 1/3 blomkålshuvud, grovrivet
- 2 ägg
- 0.5-1 dl grädde
- 0.5-1 msk fiberhusk
- salt
- grovmalen svartpeppar
Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Rör ner den grovrivna blomkålen.
Stek i smör i teflonpanna på medelvärme (4/6)
Chokladbollar 12-13 st
100 g smör
100 g riven kokos
3 msk kakao
1 krm vaniljpulver
3 msk kaffe
100 g riven kokos
3 msk kakao
1 krm vaniljpulver
3 msk kaffe
Blanda, rulla bollar.
Rulla i kokos.
20g ger 12-13 lagom stora
Totalt 7g kolhydrater
Bountybites (25-30 st) OTESTAT
Ingredienser
- 50 g smör, smält
- 3 dl kokos
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ dl vispgrädde
Garnering
- 100 g mörk choklad 86% kakao
Ställ smeten i kylen i en stund.
Rulla smeten till fingertjocka längder och lägg dem på en skärbräda. Skär dem i 2–3 cm bitar.
Ställ kokosbitarna i frysen i ca 30 min.
Pensla eller doppa kokosbitarna i smält, mörk choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper, strö över kokosflingor. Låt dem stelna i kylen.
Totalt 29g kolhydrater
Receptet modifierat och bilden hämtad från tidningenhembakat.se