Semlor (LCHF) 4 st.

Bullar
50 g osaltat smör
4 ägg
(3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia)
1 dl vispgrädde
1/2 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma

Mandelmassa
1 1/2 dl sötmandel
2 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
1-2 msk vispgrädde

vispad grädde

Gör så här
Bullar
Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Låt svälla något.
Rulla 4 fina runda bullar (ca 115 g per bulle).
Grädda i 175° cirka 25 minuter.
Låt svalna helt.

Mandelmassa
Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och pulskör i några minuter. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.
 
Recept och bild ursprungligen från lchfrecept.com.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0