Philadelphiabullar

 
 
Bulldeg:
  • 150 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg + till pensling
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 10-11 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 150 gram smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 100 gram philadelphiaost
Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
Häll ut degen i en smord långpanna (degen är väldigt kletig).
Fördela fyllningen över kakan, ca 6*8 (en dryg tesked i varje klatt).
Jäs 15 minuter igen.
Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader.
Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.
Receptet hämtat från Frostrosor.

Sesambröd

Ingredienser:
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl skalade sesamfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl riven ost (50g)
  • 3 ägg

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt (min kaka blev 38x24 cm) med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.
Receptet på LCHF Recept.

RSS 2.0