Mandel- & Saffransbiscotti
Ingredienser
- 100 g mandel¸ grovhackad
- 75 g smör
- 1 tsk ekologisk vaniljpulver
- 3 ägg
- 2 pkt saffran
- 500 g mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
Låt smöret bli rumstempererat¸ eller ‘värm’ den försiktigt i mikro. Vispa smöret med elvisp och blanda i saffran. Tillsätt äggen ett i taget under vispningen. Blanda ihop mandelmjöl¸ grovhackade mandeln och bakpulver och rör ner sedan i smeten. Forma till två avlånga längder på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 min @ 200°C. Därefter ta ur plåten och låt svalna en stund, skär sedan på tvären och lägg tillbaka på plåten (snittytan uppåt). Ändra ugnen till 120°C och grädda vidare tills kakorna är torra, ca 1 -2 timmar…
Recept (och bild) hämtad från LifeZone.