En dryg vecka senare...

torsdag 9/1 2020 = händer en del på en vecka
 
onsdag 1/1 = bra tur till gymmet
Där hade målat om. Grå väggar och svarta kontrastytor. Helt ok, men jag gillar vitt bättre.
 
söndag 5/1
Äldsta dottern tog tåget hem, på morgonen.
Lite senare gick jag till gymmet och hade en förfärlig upplevelse.
Stärkt av den trevliga insatsen tidigare i veckan hade jag planerat att börja med intervaller igen.
Försökte med super1000'ingar. En gick ok, men den andra kunde jag inte slutföra?? Fick lov att kliva av svimfärdig. Fattar ingenting!
 
måndags 6/1 tog vi ut granen.
Vi har bara fyllt på vatten en gång, men den har inte barrat överhuvudtaget?!
Inte damsugit en enda gång, så vi tänkte "vi tar ut den innan lyckan vänder". Bara enstaka barr på vägen ut.
Tog bort det lilla jul vihaft, stakar och dukar. Strök nya dukar och la ut. Vips var det gjort.
Senare i veckan gjorde jag några fynd.
En vacker glasskål i kartongrummet (där det faktiskt minskar btw), och ett par jeans i ett av gästrummen. Båda visade sig tillhöra äldsta dottern. Skålen la jag ner i en flyttkartong och jeansen i ett kuvert för direkt vidarebefordran.
Idag 9/1 = Akuten:
 
Skulle ta ett nytt blodprov på min HC i morse (var där i tisdags för att följa upp en medicinförändring från början av december, och några salter var lite låga). Det tar 4 min sa jag till Barnafadern. När sköterskan stack in nålen kändes det inte bra. Fick som en vit dimma för ögonen och mådde lite illa. Sa det till henne, som sa "sitt kvar så ska du få lite vatten". Då passade jag på att svimma!
Samma känsla efter 10 minuter (dock utan svimning) och när de började kolla var blodtrycket 80/55 och pulsen 49. Överflyttning till NK's akutrum och läkare dök upp. Kombinationen av lågt BT och låg puls ville de inte veta av, så det blev konferens med sjukhuset och pling-plongtaxi till akuten där.
Där blev det nya prover, konstant EGK-mätning och BT var 15:e minut. Sakta men säkert steg båda. Syresättningen var dock kanon hela tiden. Hur som haver fick jag träffa en kardiolog som efter noggranna undersökningar, och att ha tittat på mina prover/mätningar och tittat bakåt i min journal. Hennes förklaring var att med just obalansen av salter och att de tog blodprov utlöste en reaktion hos kroppen. Bort med en BT-tablett direkt, resten får min vanliga läkare ta hand om. Ringer i morgon och bokar en tid, för att inte riskera problem med att trycket går upp.
Strax efter lunch fick jag gå hem. Dvs till jobbet. Barnafadern kom och gick med mig tillbaka. Jobbade på under em.
Nu är jag hemma igen men struntar i träningen :-D
Så här ser jag ut just nu:
Okbenet tog smällen, men förstås det enda som inte är blått. Jag hade inte reflekterat över det, men sjukvårdspersonalen höll koll på blödningen, pga. min medicin som ska förhindra bildning av blodproppar. Då flyter blodet gärna och lätt, när jag får sår. Eller ska ta prover :-D
Nu förstår jag kanske bättre reaktionen i söndags. I morse när jag gick nerför uppfaretn till bilen kände jag mig inte helt ok heller. Så BT kanske har spökat lite innan idag oxå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0